вторник , 18 юни 2019
Начало » Само за Хардгейнери » Само за Хардгейнъри
Само за Хардгейнъри

Само за Хардгейнъри

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не веднъж е ставало дума тук – да си Хардгейнър не означава, че непременно трябва да си слаб. Това определение включва всички, които трудно правят мускули. От слабите тинейджъри, до свръх заети и ангажирани мъже на средна възраст. Общото между тях е,че нямат резултат от труда си в залата! Не виждат полза от усилията си и тъпчат на едно и също място с месеци дори години наред.

В този случай аз обикновено цитирам Стюърт МакРобърт: „Вие сте този, който трябва да свърже опита си, физическото си състояние, ограниченията от начина си на живот, тренировъчните условия, умствената си нагласа, интересите и целите си…Само тогава можете да съставите тренировъчна програма, която ще е най-подходящата за Вас! “

И, така ако трудно качвате килограми, имате много ангажименти, трудно се възстановявате, не може да съчетаете тренировки, семейство, работа, стрес и т.н. То забравете какво пише „Мистър Еди кой си“, забравете, че понеделник е ден за гърди и всякакъв друг фитнес фолклор. Просто е време за радикални мерки!

Днес ще ви покажа една програма, която много пъти ме е спасявала в тежки времена. Тренира се „само“ два пъти седмично. Подредете си седмицата така, че да имате време за две здрави тренировки, в които да дадете всичко от себе си. Останалите дни? Ами през останалите дни си изграждайте живота и преодолявайте препятствията, които ви поставя!

Събота:

 1. Преден клек – 2х10-15
 2. Румънска мъртва тяга – 2х5-7
 3. Горен скрипец с тесен подхват – 2х8-10
 4. Милитъри преси – 2х5-7
 5. Кофички – 2х8-10
 6. Сгъване с щанга – 2х8-10
 7. Повдигане на един крак с дъмбел в ръка – 2х15-20

Сряда:

 1. Клек – 2х10-15
 2. Бенч-преси – 2х5-7
 3. Набиране – 2х8-10
 4. Раменни преси с дъмбели – 2х8-10
 5. Сгъване с дъмбели-2х8-10
 6. Повдигане за прасци на машина – 2х15-20

Това са двата тренировъчни дни. Вие може да си ги подредите така, че да е според вашия график. Идеята е да се тренира цялото тяло през 2 или 3 дни с различни базови упражнения в две работни серии.  Също така тук, както във всяка една тренировъчна програма търси ме прогрес в основните движения. Трябва да е ясно, не вдигнем ли тежестите то и мускулите ще са си същите.

Корема може да тренирате в началото на всяка тренировка като част от загряването или в къщи с 1-2 упражнения 2-3 пъти седмично.

Бодибилдинг Анатомия!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*