тренирай

Само за Хардгейнъри

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 20 авг. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не веднъж е ставало дума тук - да си Хардгейнър не означава, че непременно трябва да си слаб. Това определение включва всички, които трудно правят мускули. От слабите тинейджъри, до свръх заети и ангажирани мъже на средна възраст. Общото между тях е,че нямат резултат от труда си в залата! Не виждат полза от усилията си и тъпчат на едно и също място с месеци дори години наред.

В този случай аз обикновено цитирам Стюърт МакРобърт: "Вие сте този, който трябва да свърже опита си, физическото си състояние, ограниченията от начина си на живот, тренировъчните условия, умствената си нагласа, интересите и целите си...Само тогава можете да съставите тренировъчна програма, която ще е най-подходящата за Вас! "

И, така ако трудно качвате килограми, имате много ангажименти, трудно се възстановявате, не може да съчетаете тренировки, семейство, работа, стрес и т.н. То забравете какво пише "Мистър Еди кой си", забравете, че понеделник е ден за гърди и всякакъв друг фитнес фолклор. Просто е време за радикални мерки!

Днес ще ви покажа една програма, която много пъти ме е спасявала в тежки времена. Тренира се "само" два пъти седмично. Подредете си седмицата така, че да имате време за две здрави тренировки, в които да дадете всичко от себе си. Останалите дни? Ами през останалите дни си изграждайте живота и преодолявайте препятствията, които ви поставя!

Събота:

 1. Преден клек - 2х10-15
 2. Румънска мъртва тяга - 2х5-7
 3. Горен скрипец с тесен подхват - 2х8-10
 4. Милитъри преси - 2х5-7
 5. Кофички - 2х8-10
 6. Сгъване с щанга - 2х8-10
 7. Повдигане на един крак с дъмбел в ръка - 2х15-20

Сряда:

 1. Клек - 2х10-15
 2. Бенч-преси - 2х5-7
 3. Набиране - 2х8-10
 4. Раменни преси с дъмбели - 2х8-10
 5. Сгъване с дъмбели-2х8-10
 6. Повдигане за прасци на машина - 2х15-20

Това са двата тренировъчни дни. Вие може да си ги подредите така, че да е според вашия график. Идеята е да се тренира цялото тяло през 2 или 3 дни с различни базови упражнения в две работни серии.  Също така тук, както във всяка една тренировъчна програма търси ме прогрес в основните движения. Трябва да е ясно, не вдигнем ли тежестите то и мускулите ще са си същите.

Корема може да тренирате в началото на всяка тренировка като част от загряването или в къщи с 1-2 упражнения 2-3 пъти седмично.

Сподели с приятели

Подобни статии

Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с... Прочети повече
Брукс Кубик разказва: Тренировъчната реалност е, че 90% от посещаващите нашата зала ходят на работа, за да изкарват пари за да живеят. Ти знаеш от... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още