сряда , 15 юли 2020
Начало » Тренировъчни принципи » Пътя към По-Големите МУСКУЛИ – 5 неоспорими закона
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Пътя към По-Големите МУСКУЛИ – 5 неоспорими закона

Пътя към По-Големите МУСКУЛИ – 5 неоспорими закона

Закон № 1: Вдигни калориите

Ако стоите на едно и също място и кантара не мърда, то това означава, че енергията която приемате с храната е равна на тази, която изразходвате. Колкото и здраво да тренирате, колкото и протеин да пиете, то няма да мръднете и грам, преди да нарушите това равенство в полза на приема. Не е нужно да си голям математик, за да разбереш, че трябва да ядеш повече за да качиш тегло, а от там и сантиметри. Всичко е въпрос на цифри! Колко повече? Добра основа е да увеличите дневния прием на калории с 10 или 15%

Закон №2: Първо протеина

Винаги почвайте сметките от протеина. Той е най-важния! Той е градивния материал и не случайно старите хора казват „месо се прави от месо“. След като сме определили калориите, то нека да спазим и златното правило за прием на протеин и то е 2 гр белтъчини на килограм телесно тегло. Или с други думи, тежиш 75 кг протеина трябва да ти е 150 гр. Тук говорим за качествен протеин като месо, яйца, извара, мляко и т.н. Разбира се може да ползвате и протеинови пудри, но те са просто допълнение.

Закон №3: Въглехидрати и мазнини 

След като сметнахме протеина, то останалите калории трябва да се запълнят от въглехидрати и мазнини. Това са двата източника, които ни дават енергия. Тук има няколко варианта или „високи“ въглехидрати и „ниски“ мазнини или обратното, разбира се може и баланс между двете. Лично аз предпочитам първия вариант в тренировъчните дни, а втория в почивните. Най-важно е всичко да е в рамките на определените калории!

Закон №4: Тренировка

За да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен. Най-добре това се получава с добрите, стари и базови упражнения. Може да не е секси, но работи! Клек, тяга, лег, военни преси, кофички и набиране са хляба и солта на ефективната тренировка. Това са упражненията, които товарят цели мускулни зони. Тази групичка, трябва да е в основата на всяка една тренировъчна програма. Те карат цялото тяло да става по-силно, а това е царския път към растежа на мускулите!

Закон №5: Почивка

Няма как да вдигнете силата и размера си без адекватна почивка. В залата създаваме стимула, а извън нея растем. Дори всичко до тук да е изпълнено на 100%, ако не почивате правилно резултат няма да има. И тук отново имаме едно златно правило. Почивните дни да са повече от тренировъчните. Това се отнася най-вече за нас обикновените трениращи за които бодибилдинга не е професия! Или иначе казано, тренирайте не повече от три пъти седмично!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Какво означава почивка и как да прекарваме почивните дни?
    Аз тогава карам колело, бягам, плувам, карам суп борд или съм из планината и горите на разходка. Правилно ли е това или просто почивката да бъде наистина почивка, както повечето го разбират – лежане в леглото, на дивана пред компа, пред телевизора и т.н.?

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*