четвъртък , 19 септември 2019
Начало » Тренировки » Любимите суперсерии Гърди+Гръб на Арнолд
Любимите суперсерии Гърди+Гръб на Арнолд

Любимите суперсерии Гърди+Гръб на Арнолд

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Да прави суперсерии е бил един от любимите подходи на Арнолд Шварценегер. Както казва той, те пестят време и държат кръвта в една област на тялото дълго време, а като бонус получаваме невероятно напомпване.

Любимия сплит на Шварценегер е да събира мускули антагонисти в една тренировка като гърди+гръб и бицепс+трицепс. Случайно или не точно тези мускулни групи са и неговите най-добри. Всъщност най-добрите въобще в света на бодибилдинга години наред.

Нека сега да видим и любимите негови комбинации:

суперсерия 1:

  1. Повдигане с щанга от наклон – 4х12,10,8,6
  2. Набиране пред гърди – 4х12,10,8,6

суперсерия 2:

  1. Повдигане от обратен наклон с дъмбели – 3х12,10,8
  2. Гребане едновременно с два дъмбела – 3х12,10,8

суперсерия 3:

  1. Гребане на долен скрипец – 3х10,12,15
  2. Флайс от лег – 3х10,12,15

суперсерия 4:

  1. Пуловър с дъмбел – 3х15
  2. Кросовър – 3х15

Въпреки, че в добрите си години Арнолд е изпълнявал всичките суперсерии, че и отгоре в една тренировка то това не се отнася за нас. Арнолд си е Арнолд, но все пак може да почерпим идеи и да вмъкнем нещичко в нашите тренировки. Лично аз си харесах суперсериите 1 и 3 🙂

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*