тренирай

Тренировка от Калъм Фон Могер

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 20 юни 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка от Калъм Фон Могер или както е известен "Новия Арнолд".

Прякора на Фон Могер Никак не е случаен. Родения през 1990 година австралиец е от новата вълна културисти, които показват класическа фигура от 70-те години на миналия век или както е известно това време "Златната ера" на бодибилдинга.

Тренировката, която ще видите по-долу, Калъм препоръчва за средно напреднали трениращи, които искат да повишат мускулната си маса.

Понеделник - Четвъртък

 1. Коремни преси от наклон - 3х20-30
 2. Хиперекстензии - 3х15-20
 3. Клек - 6х12,10,8,6,4,2
 4. Гребане с щанга - 5х12,10,8,6,4
 5. Мъртва тяга - 4х8,6,4,2
 6. Сгъване и разгъване с щанга за предмишници - 3х12,10,8
 7. Повдигане за прасци от стоеж на машина - 5х15,12,10,8,6

Вторник - Петък

 1. Повдигане краката от вис - 3х15-20
 2. Повдигане от лег с щанга- 5х10,8,6,4,2
 3. Полу-лег с дъмбели - 4х10,8,6,4
 4. Военни преси - 4х8,6,4,2
 5. Сгъване с щанга от стоеж - 4х10,8,6,4
 6. Френско разгъване от лег с щанга - 4х12,10,8,6
 7. Повдигане за прасци от стоеж на машина - 5х15,12,10,8,6

Във всички упражнения с изключение на тези за корем и хиперекстензиите, Калъм препоръчва използване на метода пирамида. Всяка една серия тежестите растат, а повторенията намаляват. Програмата е подредена така, че в първата тренировка да се тренират двете най-големи мускулни групи, а имено крака и гръб. Във втората имаме гърди рамо и ръце. Това е добре познат сплит от преди 40 години и един от любимите на Лу Фериньо.

Относно храненето Фон Могер се спира на добре познатите ни източници - яйца, пиле, телешко, картофи, ориз, плодове и зеленчуци. Като към всичко това добавя суроватъчен протеин, казеинов протеин и мулти витамини и минерали.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още