вторник , 15 октомври 2019
Начало » Звезди на 80-те и 90-те » Първата тренировъчна програма на Дориан Йейтс
Първата тренировъчна програма на Дориан Йейтс

Първата тренировъчна програма на Дориан Йейтс

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим първата тренировъчна програма на Дориан Йейтс. Сянката, както е известен печели в последствие цели 6 пъти Мистър Олимпия! А, най-невероятното е, че Дориан извървява този път само за 9 години! От момента, в който влиза в залата до момента да стъпи на най-големият връх в културизма.

Освен, че е супер надарен генетически, Йейтс е и много умен мъж. Започва сравнително късно, на 21 години и отделя месеци в четене и изучаване на материята, преди да стъпи в залата. В резултат на това съставя план и по-долу ще видите неговата първа тренировъчна програма, която изпълнява три месеца!

Понеделник – Сряда – Петък

  1. Клек с щанга – 3х10
  2. Сгъване от лег за задни бедра – 3х10
  3. Повдигане от лег с щанга – 3х10
  4. Гребане с щанга от наклон – 3х10
  5. Раменни преси с щанга – 3х10
  6. Сгъване с щанга – 3х10
  7. Френско разгъване от лег с щанга – 3х10
  8. Коремни преси от наклон – 3х20
  9. Повдигане за прасци на калф машина – 3х10

Цялата програма отнема на Дориан – 50 минути,  а общо със загряването Йейтс прекарва в залата около час. Дориан прави стриктно и под контрол всяко едно повторение, като целта е да усвои движенията и да натрупа първоначална сила на тялото.

След тези три месеца, Дориан Йейтс съставя нова програма, която след 3 години го отвежда до върха в Англия – нея може да видите ТУК!

Дориан Йейтс – 6 пъти Мистър Олимпия

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*