тренирай

Горна-Долна част Класика която работи - 3

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 24 май 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да продължим поредицата посветена на най-стария сплит в бодибилдинга. Ще призная, че съм малко пристрастен, но това определено е най-смисления начин за ефективно трениране.

Няма нищо случайно! Това е първия сплит, роден през 50-те години на 20-ти век. Много умни мъже през десетилетията са мислили върху него и колкото и "прост" да изглежда си е направо гениален.

Отне ми години да стигна и аз до този извод, както се казва по-добре късно от колкото никога :). По-долу ще ви покажа една супер тренировка, която е удачна за средно напреднали трениращи, за такива които нямат много време  и за хора, които търсят разнообразие.

Тренировка А: Горна част

 1. Повдигане от лег - 3х8-10 в суперсерия с:
 2. Набиране - 3х макс
 3. Раменни преси с дъмбели - 3х8-10
 4. Флайс - 2х10-12 в суперсерия с:
 5. Гребане на долен скрипец - 2х10-12
 6. Разтваряне с дъмбели в страни - 2х10-12
 7. Сгъване с дъмбели от седеж - 3х8-10 в суперсерия с:
 8. Френско разгъване от лег - 3х8-10

Тренировка Б: Долна част

 1. Клек с щанга - 3х10-12 в суперсерия с:
 2. Мъртва тяга с прави крака и дъмбели - 3х10-12
 3. Повдигане за прасци от стоеж на машина - 3х10-12
 4. Разгъване на краката от сед на машина - 2х12-15 в суперсерия с:
 5. Сгъване на краката от лег на машина - 2х12-15
 6. Повдигане за прасци от сед на машина - 2х12-15
 7. Коремни преси от наклон - 3х макс в суперсерия с:
 8. Повдигане краката от вис - 3х макс

Тренировката си я бива, семпла е, но има всичко необходимо в нея. Тренира се 3 или 4 пъти в седмицата като се редуват тренировки А и Б. Въпреки, че се тренира половината тяло, тренировката не е претрупана с излишни неща и се прави за по-малко от час.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече

1 коментара

 1. Здравейте ,и аз я карам горна - долна част, но вече втори път ми се случва следното:тренирам долна част, всичко е ок, на следващият ден горна, всичко е добре, и на следващият дясното бедро ме боли. Дали е от тренировката за крака със закъсняло действие, или нещо става при другата тренировка (например дигам щанга над глава права, дърпам скрипец за трицепс и още няколко упражнения права с тежести...)? На третия ден трябваше са съм тренировка по винг чун, но не отидох, защото краката много се натоварват от стойката, а не е хубаво да ги изпускам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още