сряда , 18 септември 2019
Начало » Бодибилдинг пионери » Правилата на Стив Рийвс за Размер и Сила – 2 част
Правилата на Стив Рийвс за Размер и Сила – 2 част

Правилата на Стив Рийвс за Размер и Сила – 2 част

Първа Част

Правило №4: Редувайте сериите за мускули антагонисти

Стив Рийвс вярва, че редуването на сериите при мускулите антагонисти дава едно по-балансирано развитие. Как се случва всичко. Например имате упражнения в програмата за бицепс и трицепс в три серии. Правим първата серия от упражнението за бицепс, почиваме минута и правил серията за трицепс. Почиваме минута-две и се връщаме отново при бицепса и втората серия, след минутка правим втората серия и за трицепса. Така докато направим всичките 3-4 или 5 серии, които са заложени в програмата. Тази техника се прави и при гърди-гръб, предни и задни бедра.

Правило №5: Целта определя сериите, повторенията и почивките между тях

Ако целта ви е покачване на силовите ви възможности то повторенията нека да бъдат 2-3 до най-много 4, в 5 до 6 серии за упражнение. Почивките между сериите да са около 5 минути!

Ако искате размер и сила, то най-добре е да се правят 5-6 повторения в 4-5 серии за упражнение. Почивката между тях трябва да бъде 2-3 минути!

В случай, че търсите максимален размер то най-удачни са 8 до 12 повторения в 3-4 серии и с кратка почивка от 45 секунди.

Правило №6: Практикувайте дълбоко дишане

Рийвс вярва в ползите от дълбокото вдишване и издишване. Този начин на дишане доставя повече кислород в кръвния поток. Това от своя страна увеличава количеството на хормона епинефрин. Епинефринът е естествен стимулант, който прави човек да се чувства по-добре, по-енергичен  и в настроение. Тренировките за Стив Рийвс не са само вдигане на железа и помпане на мускули. За него това е само една част от всичко. Той държи тялото освен красиво да бъде и функционално. Много тъжно е на имаш мускули и да се задъхваш качвайки се по стълбите на къщата си.

За да имате високо ниво на енергия практикувайте следната техника няколко пъти дневно. Вдишвайте през носа докато броите на ум до 4, задръжте за няколко секунди и издишайте докато преброите до 8. Повторете го няколко пъти. Нека това бъде и първото ви упражнение за деня сутринта след като станете.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*