събота , 24 август 2019
Начало » Хранене » ПЕТ закона на Джим Стопани за изграждане на Мускули
ПЕТ закона на Джим Стопани за изграждане на Мускули

ПЕТ закона на Джим Стопани за изграждане на Мускули

Джим Стопани е американски фитнес гуру и предприемач. Дипломиран биохимик, като има и докторска степен по физиология. Пише книги и е автор на статии в най-големите бодибилдинг издания. Личен треньор на някои от най-големите звезди в шоубизнеса. Джим Стопани е сред най-известните капацитети относно тренирането с тежести, правилното хранене и хранителните добавки.

Закон №1: Яжте много протеин

Джим вярва, че това е най-важното правило, що се отнася до изграждането на мускули. Той твърди за многобройни изследвания доказващи, че най-добрият начин за постигане на оптимален мускулен растеж е консумирането на 2 до 3 грама протеин на килограм телесно тегло всеки ден.

Закон №2: Яжте често 

Въпреки многото експерти, които твърдят, че честотата на хранене не е толкова важна, определено Джим не е съгласен с това. Той вярва, че прекалено дългото време между храненията може да предизвика мускулен разпад. Така, че е по-добре да ядете на всеки 2-3 часа.

Закон №3: Манипулирайте въглехидратите

Според Джим Стопани тялото може да набави цялата необходима енергия от протеини и мазнини. Така, че няма нужда да консумирате много въглехидрати. Особено ако целта е загуба на мазнини. Неговият съвет към всеки е да започне с 3-4 грама въглехидрати на килограм телесно тегло и да види как тялото реагира. От там нататък преценявате дали да намалите или увеличите количеството.

Закон №4: Помислете за калориите

Джим твърди, че определено не е „маниак“ на тема калории, но все още вярва в това да знаете какво количество калории приемате всеки ден. Особено е важно, когато целта е да се изгради мускул.  В този случай трябва да се стремите да консумирате повече калории, отколкото тялото ви изразходва.

Закон №5: Използвайте суроватъчен протеин

Стопани твърдо вярва, че няма заместител на качествен суроватъчен протеин. Той казва, че освен с пълен профил на аминокиселини, суроватъчния протеин е богат на пептиди и BCAA! Това осигурява по-добри резултати, отколкото приема на други видове протеини.

ВИЖТЕ:От начинаещ до напреднал за 12 седмици – Джим Стопани

Джим Стопани

Джим Стопани

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. WinterSoldier

    Ако може от някъде да се намери неговата методика СУПЕРМЕН (за маса и размер) ще е много ползотворно!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*