сряда , 19 септември 2018
Начало » Хранене » ПЕТ закона на Джим Стопани за изграждане на Мускули
Книгите, които ще те променят!
ПЕТ закона на Джим Стопани за изграждане на Мускули

ПЕТ закона на Джим Стопани за изграждане на Мускули

Джим Стопани е американски фитнес гуру и предприемач. Дипломиран биохимик, като има и докторска степен по физиология. Пише книги и е автор на статии в най-големите бодибилдинг издания. Личен треньор на някои от най-големите звезди в шоубизнеса. Джим Стопани е сред най-известните капацитети относно тренирането с тежести, правилното хранене и хранителните добавки.

Закон №1: Яжте много протеин

Джим вярва, че това е най-важното правило, що се отнася до изграждането на мускули. Той твърди за многобройни изследвания доказващи, че най-добрият начин за постигане на оптимален мускулен растеж е консумирането на 2 до 3 грама протеин на килограм телесно тегло всеки ден.

Закон №2: Яжте често 

Въпреки многото експерти, които твърдят, че честотата на хранене не е толкова важна, определено Джим не е съгласен с това. Той вярва, че прекалено дългото време между храненията може да предизвика мускулен разпад. Така, че е по-добре да ядете на всеки 2-3 часа.

Закон №3: Манипулирайте въглехидратите

Според Джим Стопани тялото може да набави цялата необходима енергия от протеини и мазнини. Така, че няма нужда да консумирате много въглехидрати. Особено ако целта е загуба на мазнини. Неговият съвет към всеки е да започне с 3-4 грама въглехидрати на килограм телесно тегло и да види как тялото реагира. От там нататък преценявате дали да намалите или увеличите количеството.

Закон №4: Помислете за калориите

Джим твърди, че определено не е „маниак“ на тема калории, но все още вярва в това да знаете какво количество калории приемате всеки ден. Особено е важно, когато целта е да се изгради мускул.  В този случай трябва да се стремите да консумирате повече калории, отколкото тялото ви изразходва.

Закон №5: Използвайте суроватъчен протеин

Стопани твърдо вярва, че няма заместител на качествен суроватъчен протеин. Той казва, че освен с пълен профил на аминокиселини, суроватъчния протеин е богат на пептиди и BCAA! Това осигурява по-добри резултати, отколкото приема на други видове протеини.

ВИЖТЕ:От начинаещ до напреднал за 12 седмици – Джим Стопани

Джим Стопани

Джим Стопани

 

Екстра качество на Супер цена!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

Тази реклама ще се скрие след...