тренирай

Когато няма резултат - Светльо Николов

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 20 апр. 18 от Александър Георгиев

Какво да направим когато нямаме видим резултат дълго време от тренировките?!

Ами съкращаване на тренировъчния обем и честотата на трениране. Помислете само, има ли смисъл да се убиваме с 4-5 тренировки седмично. Да правим всички упражнения на света за мускулната група?

Не! Двучасовите тренировки често водят до едно плато, което всъщност е безкрайно и убийствено за обикновения спортуващ. Постоянно виждам трениращи в това положение. Те продължават така месеци наред без видим резултат. Лошото е, че голяма част от спортуващите мислят, че това е начина и така се получава един безкраен кръговрат.

Работата и другите наши задължения като, че ли не се слагат в това число. Да вземем нашето възстановяване след такива тренировки! Какво е то? В голяма част не много добро. Често се храним с "каквото има на масата". Ами сън и почивката като цяло. Почти при всеки не е добре.

Тренировките за голяма част от нас са само хоби. Нека не се бъркаме с културистите. Те са състезатели и се работи на друго ниво. Ние не сме такива! Да погледнем реално на нещата. Нека сега да разгледаме новото предложение за тренировка, която би ни дала ефекта който търсим. Тя е за цялото тяло и може да се изпълнява 2 до 3 пъти седмично.

Тя не е от тези, които голяма част от нас сме свикнали да правим, а именно да тренираме по сплитовете от списанията. Съставил съм я в моите търсения през годините за усъвършенстване. Тази тренировка е на принципа от старата школа. Ще ви даде тонус когато се изпълнява с леки умерени тежести по 12 – 15 повторения. Но може да ви даде и много сила, нарастване на тегло и обеми, когато се изпълнява в по-тежък вариант от 6-8 до 10 повторения.

Прави се само по 1 серия! Първото упражнение не е случайно! Чрез него загряваме цялото тяло. Започваме с лека тежест и постепенно прибавяме. Само при него имаме 1 или 2 вработващи серии и чак тогава минаваме на работната серия. Всички други серии се правят директно и то само по една!

Трябва да гледате да извлечете максимума от тази една серия. Всеки избира повторенията и тежестта според целите които си е поставил. Мъртва тяга може да прибавите в една от тренировките. Ще прецените дали да сложите упражнението към програмата. Целенасочено това упражнение не е прибавено, понеже ние го правим при упражнение едно. Там преминаваме първо през мъртва тяга, обръщаме и тогава вдигаме в раменна преса.

При упражненията гърди и гръб, имаме дъмбели и скрипец. Нарочно са дадени те, понеже не на всеки пасват лежанката и придърпване с щанга под наклон. Голяма част от спортуващите изпитват трудност при изпълнението на точно тези упражнения. Съобразено е с това, че за всеки трябва да е удобно и практично докато тренира. При по-опитни трениращи, упражненията за дадената мускулна група може да се заменят за същата такава. И така, опитайте нищо не губите. Не се знае, може това да се окаже Вашата програма! Успех в начинанието "желязна игра".

ТРЕНИРОВКА:

1. Обръщане с щанга + раменна преса
2. Клек с щанга
3. Преси за гърди с дъмбели на наклонена пейка – главата горе
4. Пулоувър с дъмбел
5. Гръб – вертикален скрипец – широк хват
6. Сгъване с щанга за бицепс от стоеж
7. Разтваряне за рамо с дъмбели от стоеж
8. Корем – упражнение по избор

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече

4 коментара

  1. Обръщането първо е като общо загряване на тялото и подготовка за тренировката като цяло. След като си загрял с обръщането и вече тялото е затоплено, влизаш в тренировката "врял", така че клекът като първо упражнение ще е дори с повишена тежест, като не търсим подгряващо упражнение точно за него, ами стартираме директно за първата работна серия.

  2. В момента и аз , след един 4 месечен период на чистене съм на тази програма . Ще видим как ще ми подейства . Вдигнах и калориите ..единственото различно е че първо правя клек .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс