петък , 10 юли 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Push – Pull за Хардгейнъри – 3 част
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Push – Pull за Хардгейнъри – 3 част

Push – Pull за Хардгейнъри – 3 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Време е отново да попълним категорията за Хардгейнъри. Няма да крия, че това е любимата ми част. Този тип тренировки е възможно най-близо до нас обикновените трениращи. За нас, които тренираме в свободното си време и които искаме да направим мускули въпреки всичко.

За нас бодибилдинга не е професия, ние трябва да се съобразяваме с твърде много неща. Трябва да балансираме живота си така, че да разпределим времето, силите и парите си, така че да извлечем максимална полза.

Не веднъж е ставало дума, че ние имаме само едни възстановителни сили за всичко! За тренировки, за работа, за недоспиване, за стрес, за проблеми и каквото ни се случва всеки ден! Ден след ден!

Определено днес обикновения човек е с претоварена нервна система. От там количеството стрес, което поемаме всекидневно ни поставя в много неизгодна ситуация спрямо тези, на които  бодибилдинга е основно занимание. Какво да правим?

Съкращаване! Съкращаване и пак съкращаване! Какъв е смисъла да тренираме 4-5 пъти седмично по „модерен сплит“ с по 4-5 упражнения за мускулна група, когато нямаме условията да се възстановим. Какъв е смисъла, да правим това месеци наред, когато нямаме напредък в сила и мускулна маса. Нима това не доказателства, че нещо не е наред?

Нека да видим една тренировка изградена на принципа „бутащи-дърпащи“ упражнения. Тази схема заедно с „горна-долна“ част е сред най-добрите за обикновени трениращи. Ето и днешното предложение:

Тренировка А: Бутащи

  1. Клек – 6х15,12,10,8,6,15
  2. Раменни преси с щанга – 4х12,10,8,6
  3. Кофички –4х макс

Тренировка Б: Дърпащи

  1. Мъртва тяга – 6х12,10,8,6,4,12
  2. Набиране с широк хват – 4х макс
  3. Набиране с тесен подхват – 2х макс

Тук е всичко необходимо, за да се натоварят всички основни мускули, при това качествено! След всяка тренировка е добре да се почине поне един ден или тренирайте най-много три пъти седмично през ден. Целта е тежестите да растат всеки месец. Може да усетите, че три тренировки в седмицата са много? Нормално! Ако давате всичко от себе си в тези упражнения, то може би по-добрия вариант е да почивате по два дни вместо един след тренировка.

Каквото и да изберете знайте, че основния критерий за една продуктивна тренировка е ръста на килограми върху щангите!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*