Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Правилата на Стив Рийвс за Размер и Сила

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 27 мар. 18 от Александър Георгиев

Правило №1: Тренирай не повече от 3 пъти в седмицата!

Стив Рийвс вярва, че болшинството хора тренират повече отколкото е необходимо. През целият си живот, включително и в състезателните си години Рийвс тренира "само" три пъти седмично цялото си тяло.

Почивката между тренировките е най-важна за възстановяването и растежа на мускулите. Трябва да влизате в залата свежи и добре отпочинали, готови да дадете всичко от себе си. Каквито и добавки да ползвате, те не могат да ви помогнат, ако не почивате и спите добре.

Най-добрата почивка за Стив Рийвс е между тренировките трябва да бъде поне ден и половина. С други думи, ако тренирате в понеделник сутринта, следващата  тренировка трябва да бъде в сряда следобед, а последната тренировка за седмицата в събота сутринта.

Правило №2: Правете чисти повторения без чийтинг!

Много трениращи, особено по-младите са обзети от манията по-големите тежести. Добре е да се тренира тежко, но тежестта само по-себе си нищо не означава. Важното е да тренирате стриктно в рамките на предписаните повторения. Когато последните 1-2 повторения направите с много, наистина с много усилия, но без да се отклоните от правилната форма то тогава наистина ще разберете какво е да се тренира тежко. Правете бавни и стриктни повторения и не забравяйте да контролирате тежестта.

Правило №3: Правете в упражненията за крака в края на тренировката!

Упражненията за крака са доста тежки и изтощаващи.  Упражнения като клек в началото на тренировката е голяма грешка. Имайте в предвид, че краката са вашата основа и освен това половината тяло. Ако започнете например с тежък дихателен клек, как мислите ще може да направите продуктивно раменна преса от стоеж след това!?

Тренирайки краката в края на тренировката, вие давате еднакъв шанс на всички мускули да получат натоварването от, което се нуждаят. Ето как Стив Рийвс препоръчва да бъдат подредени упражненията за различните мускули в една тренировка:  Гърди, Рамена, Гръб, Ръце, Крака, Корем.

източник: Building the Classic Physique: The Natural Way

Втора Част!

Сподели с приятели
Протеин

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж е ставало дума, ние сме фенове на "старите" билдери и физиките които те демонстрират. Тела като на Джон... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една доста интересна тренировка за гърди на един легендарен билдер от 50-те години на миналия век. Лерой Колбърт... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Наскоро отново прочетох една мисъл, че "който иска да надникне в бъдещето, трябва да стъпи върху историята". Няма нищо по вярно... Прочети повече

3 коментара

  1. Не е вярно всичко ! стив е тренирал първо рамене и след това гърди , гръб , ръце , крака , корем !
    За него това е била най-правилната последователност !

    1. Чак пък всичко 🙂 Наистина най-популярната тренировка на Стив Рийвс започва с рамена и сме я публикували в сайта, но имаме публикувани и други негови програми, които са малко по-различни, при които са разменени първите две групи, други пък започват с мъртва тяга и т.н. общото е, че краката и корема винаги са последни. Освен това винаги има разлика, как е тренирал даден културист и какво препоръчва на хората.

      Посочили сме и източника за горната информация, а именно неговата книга Building the Classic Physique: The Natural Way, за да няма недоразумения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Виж още
muskuli