сряда , 1 април 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Дани Падила – Убиеца на Гиганти
Дани Падила – Убиеца на Гиганти

Дани Падила – Убиеца на Гиганти

Дани Падила е роден на 3 април 1951 година в град Рочестър щата Ню Йорк. Едва 7 годишен се запалва по бодибилдинга виждайки Лари Скот на корицата на една списание. Бързо се присламчва към по-големия си брат, който редовно посещава близката зала.

Толкова е увлечен по спорта, че още тогава решава да стане шампион в културизма, макар и все още малко момче. След няколко години, започва да се явява на различни младежки състезания и съвсем скоро първите победи са вече факт. Въпреки малкия си ръст дава заявка за бъдеща звезда.

До 23 -тата си годишнина печели всички местни състезания и е царя на щата Ню Йорк, но не така стоят нещата извън него. На националното първенство най-високото му класиране 8-мо място.  Нещо повече, на Световното първенство дори не го класират! Оставят го извън класацията заради…. ниският му ръст!? Тези неправди продължават чак до 1974 година, когато Дани сменя посоката – скъсва взаимоотношенията си с Аматьорската федерация (AAU) и преминава в редиците на професионалистите и IFBB на Джо и Бен Уайдър.

В тези години състезанията на IFBB се провеждат в две категории нисък клас до 170 см и висок клас над 170 см. Това дава по-голям шанс на Падила за добро класиране. Още през следващата година 1975, Дани Падила изгрява на професионалната бодибилдинг сцена печелейки Мистър САЩ в ниската категория и ставайки абсолютен шампион.

През 1976 година, Дани Падила става абсолютен шампион на Мистър Америка и 2-ри на Мистър Вселена. Но това не е всичко. През следващата година вече е и Мистър Вселена в неговата категория.  Дани вече е звезда, специализираната преса го кръщава Убиеца на Гиганти и списанията са пълни с негови снимки!

Дани Падила стъпва на сцената и на Мистър Олимпия, като първото му участие през 1978 е и най-успешното. Там има 3-то място в неговата категория и общо 6-то от всички състезатели.

Тялото, което Дани Падила успява да изгради е едно от най-добрите въобще. При неговия ръст от 157,5 см Падила излиза на сцената с тегло вариращо от 75 до 79 кг, чисти и пропорционални мускули!

Дани Падила

Дани Падила

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*