тренирай

Виктор Ричардс - Некоронования Крал на Мускулната маса!

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 фев. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото на 90-те години на 20-ти век един Крал слезе от трона, това бе великият Ли Хейни - 8 кратен Мистър Олимпия! Веднага след него на върха стъпи Дориан Йейтс , който остана там цели 6 годнини! Дориан бе и човека, който изведе мускулната маса на едно по-високо ниво. Настъпи времето на огромните размери и билдери с тегло 115+ кг бяха на почит.

Там някъде се появи и едно момче от Нигерия. Някъде в сянката на всички известни "чудовища" по това време. Неговото име е Виктор Вичардс! Той не печели престижна титла, той не стъпи на Олимпия, но неговата огромна мускулна маса му спечели много фенове по света. Той бе най-големия! При ръст от 177,5 см успява да достигне 140 кг! И, това не е всичко размерите му по това време са извънземни:

  • Гръдна обиколка - 170 см
  • Ръце - 66 см
  • Талия - 91 см
  • Бедра - 89 см
  • Прасци - 60 см

Виктор Ричардс е роден през 1964 година в Нигерия, той е 9-тото от общо 10 деца в семейството. Започва с тежестите още на 15 години и бързо прави впечатление на мощно и едро момче. Виктор е добър спортист и намира място в отборите по футбол, борба и дори лека атлетика.

На 17 години вече решава да се съсредоточи върху бодибилдинга. Вече е в САЩ, Калифорния и Голдс Джим става неговата щаб квартира. Там той минава под крилото на известните "Братя Варвари" ( Дейвит и Питър Пол). Те стават негови ментори и Виктор придобива тяхната свирепост и хъс в тренировките.

На 19 години тежи 111 кг и се пуска в турнира Златната Купа на Калифорния. Печели тинейджърския клас. Но това не е всичко.....явява се и печели същия турнир и за мъже! Всички предвещават на младия Виктор бляскаво бъдеще, но той не е особено очарован от състезанията. Предпочита да тренира "себе си" и да види до къде може да стигне. Може би това, а може би нещо друго правят така, че Виктор Ричардс да няма успешна кариера като професионалист. Това, обаче не му пречи да стане истинска звезда в бодибилдинга. Той е постоянно по кориците на списанията, желан гост позьор и предпочитан източник на информация относно тренировки и хранене. Той е сред културистите с най-много фенове!

Виктор Ричардс
Виктор Ричардс
Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Виктор Ричардс е сред звездните билдери на 90-те години. Макар без особенни постижения на състезателната сцена, Ричардс се превръща в синоним на чудовищната мускулна маса.... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.