понеделник , 18 януари 2021
Начало » Упражнения » Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме – 4 част
Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме – 4 част

Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме – 4 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Продължаваме с поредицата стари и забравени упражнения, които въпреки всичко работят много добре. Днес ще видим така наречената „притискаща“ преса. Едно уникално упражнение за гърди, което също така товари чудесно предното рамо и трицепса.

Какво му е уникалното, ами името 🙂 То е важно и казва много за начина на изпълнение! Как се прави?

Упражнението наподобява пресата с дъмбели от лег, но има едно съществено условие – дъмбелите да са в постоянен контакт един до друг. Дори нещо повече, това е целта! Трябва да притискаме дъмбелите един до друг и да не позволяваме те да се разделя. Сега в това положение спускаме до гърдите и след това вдигаме. Трудно, а?! 🙂

Спокойно, след няколко опита всичко ще си дойде на място и ще усетите едно непознато до сега натоварване. Упражнението може да се изпълнява самостоятелно, но най-добре работи като второ в комплект с едно базово упражнение.

Опитайте следната комбинация:

  1. Повдигане от лег – 5х12,10,8,6,6
  2. Притискаща преса – 3х8-12

Обзалагам се, че натоварването и напомпването, което усетите, ще ви хареса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*