сряда , 27 май 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Тренировката за ръце на Фреди Ортиц
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировката за ръце на Фреди Ортиц

Тренировката за ръце на Фреди Ортиц

Фреди Ортиц е роден е през 1941 година в Пуерто Рико. От ранна младежка възраст се занимава с вдигане на тежести. Фреди успява да изгради едни зашеметяващи ръце,които се конкурират дори с тези на  първия Мистър Олимпия – Лари Скот.

Ето една негова типична тренировка за ръце:

БИЦЕПС

 1. Сгъване с щанга – 5х10
 2. Сгъване с дъмбели от седеж – 5х10
 3. Сгъване с щанга и тесен хват – 4х8
 4. Концентрирано сгъване – 5х10

ТРИЦЕПС

 1. От сед разгъване с дъмбел над глава – 4х8
 2. Кофички – 2х макс
 3. Разгъване прав с щанга над глава – 4х8
 4. Разгъване на скрипец – 4х10
 5. Разгъване на скрипец над глава – 4х10

Тази тренировка Ортиц изпълнява два пъти седмично, като част от сплита: Гърди+Гръб;  Крака и Рамене+Ръце. Тренира 6 дни в седмицата като се почива в неделя.

За сериите Фреди Ортиц използва тежест с големина 75%  от максималната си за конкретното упражнение. Прави бавни и контролирани повторения. Определено Ортиц знае какво прави и не случайно при ръст от 165 см изкарва едни невероятни 50 сантиметрови ръце! Тези огромни ръце го поставят на върха и той е победител в редица състезания за своята категория през първата половина на 60-те години на миналия век.

Фреди Ортиц

Фреди Ортиц

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

 1. Я.Попов

  Какви ли са най-добрите му силови постижения?

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*