Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Класика от 50-те

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 07 ян. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирането на цялто тяло три пъти седмично е било водещо десетилетия наред. Този тип тренировки е изградил тела като на Джон Гримек, Кланси Рос, Стив Рийвс, Стив Станко, Джон Фарботник, Алан Стефан .... и много много други.

Разбира се техните мускули не може да ги сравнятваме с тези на Рони Колман и Дориан Йейтс, но определено има какво да видим. Нещо повече, те изглеждат РЕАЛНИ!

Бодибилдерите през 40-те и 50-те години на миналия век са много по-близо до нормалното човешко възприятие, от колкото някой "извънземен" 120 килограмов културист, днес! Старите билдери са тренирали простичко. Три дни седмично и 10 упражнения по 3 серии.  Упражненията може и да са повече, понякога по-малко, но 10-ката се смята за стандарт.

Използват се базови упражнения, като тези за големите мускулни групи са в началото на тренировката, а тези за малките мускули в края. Общо 30 серии за тренировка и 1,5 - 2 часа времетраене.

Класическа тренировка за Цялото тяло:

 1. Клек - 3х10,8,6
 2. Мъртва тяга с прави крака - 3х10,8,6
 3. Гребане с щанга - 3х10,8,6
 4. Повдигане от лег - 3х10,8,6
 5. Раменни преси - 3х10,8,6
 6. Бутане от лег с тесен хват - 3х10,8,6
 7. Сгъване с щанга - 3х10,8,6
 8. Повдигане за прасци от стоеж - 3х15,12,10
 9. Коремни преси от наклон - 3х20
 10. Повдигане краката от вид - 3х20

Класика! Да се чуди човек, как са успявали тези хора да правят мускули, без съвременните благинки с които ние днес разполагаме. Очевидно простата формула  "желязо + месо и мляко" дава резултат 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Айвън Дънбар - Президент на Международната аматьорска бодибилдинг асоциация - NABBA (на снимката третият в дясно) Когато почувстваш, че още трябва да прогресираш - продължи с... Прочети повече
Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Алан Стефан: - Прибавянето на размери може да бъде лесно, но изисква по-здрава тренировка, отколкото традиционната бодибилдинг програма. В този курс аз ще очертая три... Прочети повече

3 коментара

 1. Схемата 10,8,6 лично аз я чувствам като перфектната комбинация създадена за мен тренирал съм по този начин доста време и съм бил доволен, но как точно е подредбата в тази програма в смисъл загряваме с определена тежест, но 10-та е по скоро загряваща 8-та е вработваща и 6-та е работната серия. Ако можеш Сашо да дадеш пример със клек да речем на 100кг. това ни е 6-та къде се намират на щангата 10-та и 8-та предполагам през 20 кг. (една 10 на 60кг., една 8 на 80кг. и 6-цата на 100кг.).
  Тук лично аз чувствам, че ми е малко правя и трите серии възможно по тежки не за сметка на техниката.

  1. Здравей Станимир,
   единия ваиант е този който ти спомена. Другия е качването да е през по-малко килограми намример 10 кг, но с 1-2 леки загряващи серии преди тези трите. Тук обаче не бива да забравяме, че тази тренировка се прави цели три пъти в седмицата с по един ден почивка между тях и погледнато така, първия вариант е за предпочитане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар