неделя , 29 ноември 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Колко е силен Джон Гримек
Колко е силен Джон Гримек

Колко е силен Джон Гримек

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! „Старите билдери“ са изграждали своите невероятни тела с много тежки щанги. Но колко точно тежки?

След като видяхме колко е силен идола на Арнолд, Рег Парк – днес ще видим силовите показатели и на Джон Гримек. Гримек е олицитворение на сила и мощ. Най-здравия културист за своето време. Големи и силни мускули и това не е случайно! През 1936 година е в отбора на САЩ по вдигане на тежести, на Олимпийските игри в Берлин.

В края на 30-те Бодибилдинга набира популярност в САЩ и Гримек решава да се отдаде изцяло на него. След това всичко е история 🙂 Дори може да се каже че 40-те е десетилетието на Джон Гримек. Той остава непобеден до оттеглянето си, като през 1948 година, на 38 години, побеждава не кой да е, а изгряващата звезда по това време Стив Рийвс!

Но да видим колко е силен в действителност Гримек! Ето върховите постижение в 4-те основни упражнения.

Мъртва Тяга – 272,4 кг /600 паунда/

Клек – 317,8 кг /700 паунда/

Повдигане от Лег – 217,9 кг /480 паунда/

Раменни преси прав – 165, 3 кг /364 паунда/

Доста сериозни щанги нали? И, говорим за човек тренирал в предстероидната ера „само“ три пъти седмично цялото тяло! Към всичко това като прибавим и следните размери: – ръст-174см, тегло-88,5см, гръден кош-128см, талия-78,5см, ръце-46,5см, бедра-68,5см, прасци-45см , виждаме, че пред нас стои един уникален мъж!

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Пламен

  как е възможно да прави клек с повече кг ,отколкото на тяга?

  • Александър Георгиев

   Никъде не е казано, кое движение трябва да е повече и кое по-малко. Например по нашите зали е пълно с юнаци, които бутат на лежанката повече от колкото клякат и за тях си е нормално 🙂

   Ако трябва да сме сериозни очевидно клека при Гримек е по-добър от тягата. Това може да се дължи на факта, че по това време повече са наблягали на клека!

 2. Я.Попов

  Към това можем да прибавим и Стриктно сгъване за бицепси с щанга – 80 кг. и Полуклек с щанга – 270 кг. Клякането е направено,когато е бил на 75 години!!!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*