тренирай

Колко е силен Джон Гримек

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 17 дек. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! "Старите билдери" са изграждали своите невероятни тела с много тежки щанги. Но колко точно тежки?

След като видяхме колко е силен идола на Арнолд, Рег Парк - днес ще видим силовите показатели и на Джон Гримек. Гримек е олицитворение на сила и мощ. Най-здравия културист за своето време. Големи и силни мускули и това не е случайно! През 1936 година е в отбора на САЩ по вдигане на тежести, на Олимпийските игри в Берлин.

В края на 30-те Бодибилдинга набира популярност в САЩ и Гримек решава да се отдаде изцяло на него. След това всичко е история 🙂 Дори може да се каже че 40-те е десетилетието на Джон Гримек. Той остава непобеден до оттеглянето си, като през 1948 година, на 38 години, побеждава не кой да е, а изгряващата звезда по това време Стив Рийвс!

Но да видим колко е силен в действителност Гримек! Ето върховите постижение в 4-те основни упражнения.

Мъртва Тяга - 272,4 кг /600 паунда/

Клек - 317,8 кг /700 паунда/

Повдигане от Лег - 217,9 кг /480 паунда/

Раменни преси прав - 165, 3 кг /364 паунда/

Доста сериозни щанги нали? И, говорим за човек тренирал в предстероидната ера "само" три пъти седмично цялото тяло! Към всичко това като прибавим и следните размери: - ръст-174см, тегло-88,5см, гръден кош-128см, талия-78,5см, ръце-46,5см, бедра-68,5см, прасци-45см , виждаме, че пред нас стои един уникален мъж!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не крия, че категорията "бодибилдинг пионери" ми е една от най-любимите в сайта. За това днес с удоволствие, че ви представя... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече

3 коментара

  1. как е възможно да прави клек с повече кг ,отколкото на тяга?

    1. Никъде не е казано, кое движение трябва да е повече и кое по-малко. Например по нашите зали е пълно с юнаци, които бутат на лежанката повече от колкото клякат и за тях си е нормално 🙂

      Ако трябва да сме сериозни очевидно клека при Гримек е по-добър от тягата. Това може да се дължи на факта, че по това време повече са наблягали на клека!

  2. Към това можем да прибавим и Стриктно сгъване за бицепси с щанга - 80 кг. и Полуклек с щанга - 270 кг. Клякането е направено,когато е бил на 75 години!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс