Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Мотивация от АРНОЛД

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 01 ное. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато става въпрос за успех, то името на Арнолд Шварценегер неминуемо изплува, а що се отнася до нашия спорт то той е на първо място.

Тези от Вас, които са чели неговата автобиография знаят, че този човек е програмиран да успява. Не случайно, във всяка една свера, в която участва стига до върха. Така е с бодибилдинга, Холивуд, бизнеса и политиката.

Нека да видим как мисли Арнолд Шварценегер един роден победител:

Арнолд Шварценегер

 " Когато бях на десет исках да бъда най-добрия в нещо и започнах да плувам. Спечелих шампионати, но разбрах, че не мога да бъда най-добрия. Опитах се да карам ски, но и там нямах голям потенциал. Играх футбол, но не ми допадна много факта, че не обираш всички лаври, ако направиш нещо забележително. Оттогава избягвам отборните спортове. Започнах да вдигам тежести и това ми допадна най-много. Спечелих Австрийския шампионат през 1964, но се оказа, че съм твърде висок за да се конкурирам с професионалистите. Затова започнах да се занимавам с бодибилдинг. Две години по-късно разбрах, че това е нещото, в което мога да бъда най-добрия."

" Това, което ми харесва най-много, е че мога да си представя къде искам да съм в бъдеще. Мога да го видя толкова ясно, все едно е наистина. Тогава всичко е по-лесно, защото знам какво искам да постигна и е просто въпрос на време."

" Успех?! Лесна работа! Просто си поставяш цел, правиш план и после си скъсваш задника от работа"

" Тренирай упорито! Давай всичко от себе си! До сетен дъх! Само тогава ще знаеш, че си направил всичко възможно за победата!"

" Не можеш да изкачиш стълбата на успеха с ръце в джобовете!"

" Никога не слушай другите. Не им обръщай внимание, когато ти казват, че няма да успееш и че това не е било правено преди! Напротив! Нека това те мотивира!"

" Не се плаши от провала! Аз никога не съм се страхувал дали няма да се проваля! Не е възможно да побеждаваш винаги. Важното е да не те е страх!"

" Всички ние притежаваме огромна сила в нас. Това да вярваш в себе си. Да се настроиш за победа и да се видиш победител преди да победиш. Трябва да сте жадни, жадни за победа !"

" Единственият начин да си шампион, е като достигнеш лимита на възможностите си. Период на болка и тормоз за тялото. Да измъчваш тялото си. Представям си  болката като наслада. Болката ме кара да раста. А растежа е това, което търся. Затова болката е удоволствие. Затова, когато усещам болка съм като че ли в рая. Невероятно е!"

" Силата не идва от победите.Трудностите в живота ти развиват твоята сила.Когато минаваш през трудности и въпреки всичко не сe отказваш, ето това е сила."

" Последните 3-4 повторения е това, което кара мускулите ти да растат. Болката разделя шампионите от всички останали.Това, което повечето хора нямат е смелостта да минат през болката без значение какво се случва."

" Знаех, че съм победител още в началото на 60-те.Знаех, че съм създаден за големи неща. Хората ще кажат, че това изобщо не звучи скромно.Съгласен съм! Скромността не се отнася за мен и се надявам това никога да не се случи."

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

2 коментара

  1. Да мотивация. И аз бях мотивиран да вдигам от лег еди колко си, обаче точно на последното повторение си направих контузия и то сериозна. Износване на прешлем. Мотивацията трябва да е съобразена и със акъл. Всеки ще я прочете и ще ходи да тренира до болка. Виждал съм хора ммотивира и, да тренират всеки ден от глупост и накрая се отказват. Защо? Защото не са седнали да четат.

  2. "МОТИВИРАЩО"
    Наистина мотивацията е силата вътре в нас която ни кара да се борим, да сме дисциплинирани и никога да не се отказваме, определено Арнолд Шварценегер е име което абсолютно всеки един човек на тази земя знае сигурен съм. Повечето трениращи като мен и като всички почитатели на сайтът и професионалистите го знаем от Културизмът спомням си, че съм чувал името му още като съм бил на знам ли 10-тина годинки. Аз съм голям фен и на други имена от неговото време които са не по малко постигнали, но е определено явно от онзи горе неговото име да е на първо място щом се заговори за Бодибилдинг. Наистина аз също се възхищавам на този човек и най-много на неговата отдаденост и упоритост абсолютно той може да бъде човек за пример във всички насоки.
    Ще се отклоня малко от Арнолд само, за да допълня нещо от мен и за мен просто мнение....Наистина думите, че във всеки един от нас има огромна сила е истина, да не всеки може да стане шампион в тази сфера на бодибилдинга дори се броят на пръсти тези хора, но от личен опит казвам, че мотивацията е нещото което ме кара да продължавам със още по голямо желание и хъс, наистина няма такъв кеф преди време разбрах, че трябва да влизаш в залата и казваш мога ще направя това за което съм дошъл днес да изпълня целта си звучи странно, но болката наистина е най-готиното чувство лично аз без да съм се мотивирал от Арнолд започнах да мисля като шампион така да го кажа без да побеждавам никого просто покривах целите си...Ще прозвучи смешно, но днес сутрин като влязох в залата си казах отново, болка или не ще направя тези 3 задължителни 6-ци Клек на тази тежест независимо как ще стана и дали ще рева от болка и да получи се много трудно и тежко, но както казва и Арнолд последните 3-4 повторения карат мускула да расте..!!!
    Спомня си едно негово изказване или съвет към всички "Направете максимум повторенията за серия + още 2...!!! И по специално за клека..."Изберете тежест с която можете да направите 6-8 повторения и направете 12.В повечето случаи, хората избират тегло и правят няколко повторения по-малко отколкото в действителност могат да направят".
    Поздравления за статията Сашо.!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар