сряда , 27 май 2020
Начало » Добавки » КУРКУМА най-мощната билка
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
КУРКУМА най-мощната билка

КУРКУМА най-мощната билка

Куркума е билката, която има може би най-много много лечебни свойства. Нейната популярност минава тази на чесъна, канела, женшен, джинджифил и други природни богаства за човека.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Куркума за отслабване – Използването на куркума за отслабване може да помогне да се предотврати натрупването на килограми и да се контролират нивата на кръвната захар. За да е наистина ефективна, тя обаче трябва да се използва като част от пълна програма за отслабване, която включва здравословно хранене и упражнения. Проучвания показват, че куркумата и нейната биоактивна съставка – куркуминът, могат да помогнат да се предотврати образуването на зрели мастни клетки. Съответно да се намали честота на заболявания, свързани със затлъстяване и наднормено тегло.

Куркумата съдържа биоактивни съединения с мощни свойства за лечение –Куркума е подправката, която дава жълтия цвят на кърито. Използва се в Индия от хиляди години и като лечебна билка, заради съединения, които се наричат куркуминоиди. Най-важният и широко изследван от тях е куркуминът. Повечето от проучванията, които са доказали положителните ефекти от билката, използват екстракти от куркума, които съдържат предимно куркумин. Дозите в проучванията обикновено надвишават 1 грам дневно. Това количество обаче би било много трудно да се достигне само с помощта на подправка към храната. Ето защо, ако искате да изпитате пълните ползи на билката, трябва да се насочите към екстракт, съдържащ значителни количества куркумин.

Бонус код: TRENIRAI за 5% отстъпка + безплатна и бърза доставка

Куркуминът е естествено противовъзпалително съединение – Оказва се, че куркуминът е силно противовъзпалителено средство. Tой е толкова мощен, че отговаря на ефективността на някои противовъзпалителни лекарства. Смята се, че хроничното възпаление има основна роля в почти всички болести. Това включва сърдечни заболявания, рак, метаболитен синдром, болестта на Алцхаймер и различни дегенеративни състояния. Следователно всичко, което може да помогне за борба с хроничното възпаление, е от потенциално значение за предотвратяването и дори лечението на тези заболявания.

Куркумата драстично увеличава антиоксидантния капацитет на тялото -Куркуминът е мощен антиоксидант, който може да неутрализира вредните свободни радикали поради химическата си структура. В същото време, активното вещество в куркумата повишава собствените антиоксидантни ензими на тялото. По този начин куркуминът действа срещу свободните радикали по 2 различни начина: Блокира ги директно и стимулира антиоксидантните механизми на тялото.

Куркуминът подобрява мозъчната функция и намалява риска от мозъчни заболявания – Куркуминът повишава нивата на невротрофичният фактор, който стимулира растежа на нови неврони и се бори с различни дегенеративни процеси в мозъка. Много често срещани мозъчни нарушения са свързани с понижени нива на този фактор. Някои от тях включват хронична депресия и болестта на Алцхаймер.

Куркуминът намалява ефективно риска от сърдечни заболявания – Куркуминът има благоприятен ефект върху няколко фактора, за които е известно, че играят роля при развитие на сърдечните заболявания. Той подобрява функцията на ендотела (лигавицата на кръвоносните съдове) и е мощен противовъзпалителен агент и антиоксидант.

Куркумата може да помогне за предотвратяване на рак – Проучванията показват, че активното вещество в куркумата може да намали ангиогенезата (растежа на нови кръвоносни съдове в туморите), метастази (разпространение на рак), както и да допринесе за смъртта на раковите клетки. Куркуминът води до редица промени на молекулно ниво, които могат да помогнат за предотвратяване и дори лечение на рак.

Куркуминът може да помогне за забавяне на стареенето и в борбата с хронични заболявания, свързани със състаряването – Куркуминът има анти-стареещ ефект и работи чрез 2 различни механизма. Единият е чрез предотвратяване на редица опасни за живота заболявания, а другият, чрез редуциране на окислителните процеси и хроничните възпаления в организма.

източник: stanimirmihov.com

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*