петък , 10 юли 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Калман Скалак – Мистър Вселена 1977
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Калман Скалак – Мистър Вселена 1977

Калман Скалак – Мистър Вселена 1977

kalman1Калман Скалак е роден през далечната 1953 година в Унгария. По време на Унгарската революция през 60-те семейството му имигрира в САЩ. Въпреки трудното детство Скалак успява да се изгради като един от най-добрите билдери на 70-те.

През 1976 година печели Мистър Америка, а през 77-ма,  побеждава не кой да е а самия Майк Менцер и става Мистър Вселена!

Освен отличното си тяло 93 кг чисти мускули на сцената при ръст 177 см, Скалак е известен и със силните си мускули. Той е един от редовните посетители на Голдс Джим, където успява да впечатли дори легенди като Арнолд Шварценегер и Лу Фериньо. Бенч-преса с 182 кг за серия, го поставят сред големите клечки в легендарната зала!

След победата си над Менцер, Скалак е новото актуално име в бодибилдинга и Уайдъровите списания са пълни с него. Започва да работи за Уайдър, но финансови неуредици за авторските права го карат да напусне с гръм и трясък. Стига се дори до дело между двете страни. От тук и бодибилдинг кариерата на Скалак тръгва надолу. Колкото и да е добър класиранията му вече никога не са такива каквито очакват той и неговите фенове.

Мистър Вселена 1977

Мистър Вселена 1977

Калман  Скалак решава да създаде профсъюз, който да защитава правата на културистите. За съжаление не успява да привлече достатъчно съмишленици в борбата си срещу монопола на федерацията и профсъюза така и не вижда бял свят!

Въпреки това през 1978 година Скалак се явява на Мистър Олимпия. По това време Олимпията се провежда в две категории – лека и тежка. На теория Калман е фаворит в тежката където най-големият му конкурент Менцер пропуска състезанието. Арнолд вече се е отказал, а останалите са далеч зад него.

Леката категория се печели от Франк Зейн, който печели и абсолютната титла за втори път. Скалак е ….5-ти в тежка категория, публиката направо побеснява!!!

В знак на протест Кламан прави прословутия си позинг все едно е разпънат на кръст и завинаги се отказва от бодибилдинга на 25 години!

Мистър Олимпия 1978

Мистър Олимпия 1978

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Една доста тежка история, чел съм за него някъде доста странни неща са се случвали и от преди години в профи бодибилдинга като едно от тях е и явяването на Арнолд Шварценегер на Мр.Олимпия 1980 год. и по скоро победата му над Майк Менцер лично аз не съм съгласен!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*