вторник , 15 октомври 2019
Начало » Бодибилдинг пионери » Джим Хейслоп наследника на Стив Рийвс
Джим Хейслоп наследника на Стив Рийвс

Джим Хейслоп наследника на Стив Рийвс

jim1Джим Хейслоп е може би непознато име за повечето хора, но бодибилдинг средите той си извоюва реномето на „новия“ Стив Рийвс.

Роден през 1942 година във Флорида, Джим започва да тренира с тежести още от ранна детска възраст. Неговата добра генетика му позволява да направи бърз напредък и да изгради една от най-естетичните фигури в културизма.

На 23 години печели Мистър Флорида 1965 година. Това е и първото негово състезание въобще до сега! Тази титла го изкарва под светлините на прожекторите и феновете го кръщават Новия Стив Рийвс.

През следващите три години Джим Хейслоп печели още 5 състезания от общо 12, като в останалите е винаги е финалист и предимно в тройката. През 1968 година печели и най-голямата си титла Мистър Америка. Макар да не става професионалист, Джим Хейслоп печели любовта на феновете и е признат и до днес като един от най-великите културисти дори от Арнолд Шварценегер. През 1969 година на 27 години Хейслоп се пенсионира от състезателния бодибилдинг и слиза от сцената.

В тренировките си Джим Хейслоп използва най-стария сплит в културизма, а именно „горна-долна част“, като тренира шест дни седмично и редува всяка една тренировка. По този начин Джим натоварва всеки един мускул три пъти седмично.

Ето и размерите на Хейслоп в най-добрите му години:

Ръст – 180 см

Тегло – 90 кг

Гръдна обиколка – 130 см

Ръце – 47 см

Талия – 81 см

Бедра – 69 см

Джим Хейслоп

Джим Хейслоп

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Дори си и приличат със Стив Рийвс.!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*