тренирай

10 минутна тренировка за Бицепс от Дориан Йейтс

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 03 окт. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка за бицепс препоръчана от Дориан Йейтс на страниците на списание FLEX.

Дориан Йейтс владее бодибилднига през 90-те години на миналия век. Печели цели 6 пъти Мистър Олимпия и се оттегля непобеден през 1997 година. Той е синоним на мускулната маса и плътност. Изкава на сцената нечуваните до тогава 122 кг състезателно тегло, а извън сезона достига цели 140 кг!

Вижте историята на Дориан!

Дориан е известен с високо интензивните си тренировки с по една работна серия за упражнение и работа до отказ и отвът него. Неговите тренировки са кратки и с достатъчно почивка между тях. Нека да видим каква програма за бицепс е дал за FLEX

Тренира се веднъж седмично!

  1. Редуващо се сгъване с дъмбе ли прав 1х30 - загряваща серия
  2. Концентрирано сгъване - 1х10 загряваща серия + 1х6-8 до отказ
  3. Сгъване с щанга прав лост - 1х6-8 до отказ
  4. Сгъване с Z - щанга - 1х6-8 до отказ

Пояснения:

  • Първото упражнение е само за загряване на бицепсите
  • От второто имаме една загряваща серия и една работна серия до отказ
  • Третото и четвъртото се правят директно работните серии до отказ

Ако нямате добра връзка "мозък-мускул" най-вероятно няма да успеете да натоварите качествено мускула с по една серия. В такъв случай Дориан съветва да правите по две или три работни докато тази връзка се изгради. Тогава постепенно намалете сериите до една единствена!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс