понеделник , 18 януари 2021
Начало » Тренировки » Трицепси за напреднали
Трицепси за напреднали

Трицепси за напреднали

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес разгледаме една тренировка, която ще ви помогне в развитието на по-големи трицепси.

Тренировката за ръце е любима за всички нас. Няма как да е иначе, големите ръце са мечта за всеки трениращ. Друго си е да опънеш ръкавчето на тениската 🙂

Докато при начинаещите и тези, които тепърва качват основните си килограми е достатъчно тренирането с общи базови упражнения то след това трябва и малко концентрирано внимание. Упражнения като кофички, бенч-преси, раменни преси, набирания и гребания дават обсолютно всичко необходимо на начинаещия и освен гърди, рамена и гръб развиват много добре ръцете. Това обаче работи до известно време.

Когато стигнем до това ниво, вече се нуждаем и от директно натоварване. Точно статия ще ви покаже и една добра програма за това.

Тренировка за ТРИЦЕПС:

 1. Бутане от лег с тесен хват – 4х12,10,8,6
 2. Френско от лег – 3х12,10,8
 3. Лицеви опори ръцете тясно – 2х макс

Бележки:

 • Първото упражнение се прави в пирамида, като всяка серия се покачва тежестта. Последната се прави до отказ. Ръцете са разположени малко по-тясно от ширината на раменете. Бавно отпускане и бавно вдигане.
 • Френско от лег, изпълнява се отново в пирамида, като последната серия е до отказ. Тук тънкостта е да отпускате тежеста не до челото или носа, а малко зад главата. Бавно отпускане и бавно вдигане.
 • Лицевите опори се правят две серии до като паднете на земята. Те ще изкарат и малкото останал живец в трицепса.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

6 коментара

 1. Георги

  Здравей Сашо !
  Почнах да губя мотивация . Не знам дали е от недоспиване или нещо друго ,но тренировките ми не се получават толкова добре както преди . Може ли някакви съвети как да си възвърна мотивацията .
  (Тренирам от около година и нещо )
  Благодаря предварително 🙂

  • Александър Георгиев

   Здравей Георги,
   мотивацията е най-важния елемент за всичко което правиш, без нея нищо не става. Незнам как тренираш, но имам усещането, че най-вероятно си претренирал. Това се получава когато тренировките са в повече като обем и честота. От мен да знаеш повече не е по-добре, особенно за обикновени тренираши.
   Почини си 1-2 седмици и след това си направи програмата така, че почивните дни да са повече от тренировъчните и след всяка тренировка минимум по един почивен ден. С други думи тренировка през ден или два. В сайта има доста такива.

  • Здравей Георги Сашо е прав аз ще ти кажа едно трябва да си мотивиран на 100% дори 1% на долу край наистина аз тренирам основно фитнес и то любителски има няма 10 години имал съм тежки периоди вътрешни противоречия, но не съм губил мотивация никога ако обичаш фитнеса и искаш да изглеждаш добре не си изгубил мотивация понякога куцат тренировките знам аз съм имал семейство детенце и пак съм тренирал важното е да си поставяш реални цели и да ги искаш със сърцето си няма нужда и от вманиачаване аз съм много отдаден и стриктен , но вманиачаването пречи. Сега съм си поставил високи , но реалистични цели и то за голям период време няма да коментирам , но ще се боря. Почини си както казва Сашо влизай в залата със хъс бориш се с тежкото мислиш ли това, че си слаб и не върви ти си загубил битката преди да почне. Може да е странно, но аз минах през много както добри така и лоши неща и вече буквално живея за две неща първото е моята прекрасна дъщеря без която съм нищо, а второто е да тренирам обичам спорта от бебе както се казва поставяне на цели план за изпълнение и борба това е…!!! Успех !!!

 2. Напълно съм съгласен Сашо потвърждавам го не на 100 , а на 1000% ако не растат тежестите едва ли ще пораснем и ние. Мисълта ми беше като комбинация варианта който си дал ти е супер и дори съм го правел няма такава умора. А иначе лично аз се вслушам в съветите на точно двама или трима души от милионите да не кажа милиарди (трениращи, културисти, фитнес-инструктури, напреднали, разбирачи, шампиони и т.н.) Единият от тези трима си ти защото си като мен обикновен любител , но сериозен и отдаден с много опит и доказани знания в тази сфера другият ще му спомена името Тошко Тодоров български културист който познавам лично и преди всичко ще кажа уникален човек той е вече на 59 години и все още изглежда добре преди 3-4 години поддържаше форма на 90-100кг. неописуем сега е 80 кг. и за мен този човек е българската легенда и моето мнение е , че той е „Старата школа“ на България. Следващ абсолютно същите принципи за мускулен растеж изчистване и т.н. които съм чел и тук в твоя сайт Сашо. Дори мога да добавя , че тренирам по подобен начин като неговият и то от години ще разкрия , че не се различава много от този на Дориан Йейтс, иначе статията е върха. Аз щях да направя едно предложение за статия ако желаеш , но не ми остава време да пиша.
  Да речем да покажеш как би изглеждал един хранителен режим за ден на един обикновен трениращ за себе си човек неупотребяващ стероиди тежащ около 80-85 до 90 кг..Просто да дадеш да речем 5 примерни хранения и като стойности на (калории, протеин, въглехидрати и мазнини). Когато имаш време и желание разбира се.!!

 3. Здравей Сашо!
  Добра комбинация, лично аз тренирам ръцете си със по две упражнение с по 3 серии.Всеки ден е различен важното е да имаш инстинкт да усещаш сам кога и колко. Но в повечето случаи го комбинирам по подобен начин гледам да има една бутащо и едно разгъващо упражнение не , че ако направим две разгъващи или две бутащи няма да получим нужният ефект лично аз бих препоръчал „Френско от лег с прав лост 3 серии по 8-10 повторения със кофички отново 3 серии по 8-10 повторения според зависи аз ги правя с тежест в кофичките съм по силен и за финал на тези два съм слагал разгъване на скрипец със въже 2 серии по 15-20 повторения. Друга комбинация любима ми е бутане от лег с тесен хват + разгъване на тежък дъмбел зад врат с две ръце.!!

  • Александър Георгиев

   Добри са комбинациите, най-важно е обаче да растат тежестите ?

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*