тренирай

Високо Протеинова Закуска от Светльо Николов

8 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 29 окт. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ето още едно предложение от мен.

Днес тя ще е как да закусим по здравословен за нас начин? И как да  стартираме деня с здравословна диетична протеинова закуска?Тук ние ще ограничим мазнините, а въглехидратите ще бъдат умерени. Естествено протеина ще държим високо!

Този вид закуска е подходящ за чистене и поддържане на добра линия на тялото,  без да има риск от омазняване. Количествата макросите са според нуждите на всеки. Нагодете нещата така, че да отговарят за Вас.

Ето една протеинова закуска:

Приготвяме си – 250 гр прясно мляко 1,5% – 130 гр.белтъци от яйца – 150 гр. обезмаслена извара. Тотал: Въглехидрати 19, Протеин 42,  Мазнини 9 и 358 калории без хляба.

Освен това имаме – 150 гр. домашно изпечен хляб, направен от соево брашно, в което на 100 гр. продукт има 50 протеин.

Така! Направихме тотала без протеиновият хляб от таблицата, понеже няма да бъде точно в грамажите, тъй като никъде не срещнах соев хляб и стойностите му.

Така, че  приблизително ще сметнем протеина от хляба. Ще добавим към стойностите на закуската още минимум 20 до 30 гр белтък! За мен това не е фатално защото знам, че  го имам в достатъчно количество. И ако прибавим  20 до 30 гр. допълнително белтък от хляба, ще получим от 62 до 72 гр.протеини. Аз винаги слагам минимални количествата на протеини когато няма за определен продукт точните стойности на съставките му.

Така съм сигурен че ще гледам да си тоставя допълнително количествата протеини за деня. Този вид хранене може да послужи за всеки час от деня, независимо кога и как. Практично и универсално. Както се казва сега: Добър апетит!

Перфектно нали? 😉 Поздрави на всички.

Светльо Николов

Светльо Николов

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Щом сте тук в нашият сайт и четете тази статия, значи тренирате. Това предполага, че се интересувате и здравословно хранене, а... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Почти всеки трениращ във фитнес залата знае, кое е Джон Сина. Знае, че е сред най-известните кечисти в света, знае и... Прочети повече
Биг Рами е сред най-масивните културисти днес. Той успява да изкара на сцената физика от над 130 кг, с която печели редица титли, сред които... Прочети повече

8 коментара

 1. На колко яйца трябва да взема белтъка та да събера 130 гр белтъчини, струва ми се, че тази закуска е за доста сериозни към културизма хора.

  1. Обикновено дават към 3 гр. протеин на 1 белтък. Пресметни и ще видиш от колко се нуждаеш.
   Добави белтъка от другите останали хранителни източници, иначе доста варени белтъци тр. да изядеш!

 2. Хлябът е протеинов и диетичен. Въглехидрати няма, нито мазнини. На кутията от магазина където е закупено брашното от соя, само протеина е висок, липсват другите макроси. Така се получава че можем да го вмъкнем навсякъде в нашите хранения за деня без притеснения, което е перфектно за нас.

  1. Ако правилно съм разбрал на 100 гр. хляб 50 гр. са белтъчини??????
   В месото най-големия процент белтъчини, който съм виждал е 22% на 100 гр.
   "Въглехидрати няма, нито мазнини." А другите 50% какво са?

 3. Здравейте първо приятели! Определено тази закуска Светльо съдържа огромно количество протеин според мен в период на сваляне на килограми може да бъде и страхотен вариант като след обедна закуска има малко количество въглехидрати доста протеин и бърз и бавен което я прави уникална!

  1. Здрасти Стан!
   Да, така е. Специално за хляба, той е протеинов, и е домашно приготвен. По тази причина го няма в таблиците които отчитат стойностите на храните. Така че трябва приблизително да изчислим стойностите му, и да ги добавим към останалите калории на закуската ни.

   1. Между другото точно хлябът много ме грабна преди да публикуваш статията тук видях снимката във facebook и първо си викам какво е това под изварата тъмен цвят и после прочетох яйца, мляко, извара всеки ден ги хапваме всички спортуващи, но хлябът ми хареса след като прочетох какъв е самото му приготвяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *