събота , 15 август 2020
Начало » Тренировки » Тренировка за „V“ образен ГРЪБ
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировка за „V“ образен ГРЪБ

Тренировка за „V“ образен ГРЪБ

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Широкия гръб е отличителна черта на всеки един добре развит мъж. Широкия гръб внушава сила и мощ. Той е това, което различава мъжете от момчетата.

Как да направим гърба си широк и мощен. Има много добри упражнения за това, като се почне от Набирането, мине се през гребане с щанга, мъртва тяга и т.н. Днес обаче ще ви покажа една тренировка на Кевин Леврони, която прочетох преди много години.

Беше някъде средата на 90-те, Дориан Йейтс беше Краля, а всички около него искаха да го бутнат от трона. Тога Леврони беше пуснал една тренировка, която много ми допадна и днес искам да я споделя.

Тренировка за „V“ образен ГРЪБ

  1. Набиране с широк хват пред гърди – 5 х 6-8
  2. Гребане на долен скрипец с тесен упореден хват – 4х8-10
  3. Гребане с дъмбел – 3х10-12

След добро загряване и няколко работни серии се правят посочените серии и повторения. Ако правите повече повторения при набиранията, то тежест на колана не е никак лоша идея.

Правете стриктни и точни повторения, така че всяко едно да влезе в гърба. В конкретния случай, Леврони тогава тренира по класическия сплит „Бутам – Дърпам – Крака“ в схема „3+1“ или три дни тренировка, един почивка.

Трапеца се тренира с рамената, а кръста с краката. Тренировката си я бива, така че който реши да опита му пожелавам успех!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Ма обясними админа как само с три упражнения ще се сдобиеш с голям гръб?))

    • Александър Георгиев

      По-горе е обяснено, ясно и точно! Иначе всеки може да прави колкото си иска упражнения 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*