сряда , 27 май 2020
Начало » Тренировки » Как да тренираме крака без КЛЕК
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Как да тренираме крака без КЛЕК

Как да тренираме крака без КЛЕК

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Честно казано от време на време получавам този въпрос и винаги отговарям следното: „Ако нямаш здравословен проблем, няма основателна причина да не правиш клек.“

Много сме говорили за ползата от клека и наистина е глупаво доброволно да се лишаваме от него, но…. Понякога просто се налага! Тази година за пореден път се сблъсках с подобен казус. Имам дископатия от години и понякога когато не внимавам ме „хваща кръста“ , тогава забравям за клека! Поне за няколко седмици.

След няколко дена пълна почивка обикновено замествам клека с преден клек. Предния клек щади кръста и товари супер бедрата. Разбира се вкарвам още едно упражнение за бедра, едно за задните, едно за прасци и тренировката е приключила успешно.

В случай, че положението е по-зле от очакваното и усещам напрежение в кръста дори при предния клек, то другата алтернатива са лег пресите.

Ето някои от любимите ми комбинации за крака:

Вариант А:

 1. Преден клек – 3х10
 2. Напъди с дъмбели – 3х15
 3. Сгъване от лег – 3х10
 4. Изправяне за прасци от стоеж – 3х15

Вариант Б:

 1. Преден клек -2х10 суперсерия с:
 2. Сиси клек – 2х15
 3. Сгъване от лег – 3х10
 4. Изправяне на един крак – 3х15

Вариант В:

 1. Напъди с дъмбели – 3х15
 2. Лег-преси – 3х10
 3. Сгъване от лег – 3х10
 4. Изправяне от стоеж за прасци – 3х15

Могат да се направят още много комбинации но тези три вършат чудесна работа. Ако и вие имате проблем и не можете да правите традиционен клек с щанга то имате вече имате няколко идеи 🙂

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

 1. Благодаря, Сашо!

 2. Страхотна статия!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*