тренирай

Как да тренираме крака без КЛЕК

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 23 сеп. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Честно казано от време на време получавам този въпрос и винаги отговарям следното: "Ако нямаш здравословен проблем, няма основателна причина да не правиш клек."

Много сме говорили за ползата от клека и наистина е глупаво доброволно да се лишаваме от него, но.... Понякога просто се налага! Тази година за пореден път се сблъсках с подобен казус. Имам дископатия от години и понякога когато не внимавам ме "хваща кръста" , тогава забравям за клека! Поне за няколко седмици.

След няколко дена пълна почивка обикновено замествам клека с преден клек. Предния клек щади кръста и товари супер бедрата. Разбира се вкарвам още едно упражнение за бедра, едно за задните, едно за прасци и тренировката е приключила успешно.

В случай, че положението е по-зле от очакваното и усещам напрежение в кръста дори при предния клек, то другата алтернатива са лег пресите.

Ето някои от любимите ми комбинации за крака:

Вариант А:

 1. Преден клек - 3х10
 2. Напъди с дъмбели - 3х15
 3. Сгъване от лег - 3х10
 4. Изправяне за прасци от стоеж - 3х15

Вариант Б:

 1. Преден клек -2х10 суперсерия с:
 2. Сиси клек - 2х15
 3. Сгъване от лег - 3х10
 4. Изправяне на един крак - 3х15

Вариант В:

 1. Напъди с дъмбели - 3х15
 2. Лег-преси - 3х10
 3. Сгъване от лег - 3х10
 4. Изправяне от стоеж за прасци - 3х15

Могат да се направят още много комбинации но тези три вършат чудесна работа. Ако и вие имате проблем и не можете да правите традиционен клек с щанга то имате вече имате няколко идеи 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс