Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Дроп серии за отвъд отказа

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 16 сеп. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Една от най-добрите техники за преминаване отвъд отказа е като използваме Дроп Серии! Това е много добър метод, който извежда мускула до ново ниво на търпимост и болка, която го вади от зоната му на комфорт и в крайна сметка го подтиква към нов растеж.

Ако в повечето време е достатъчно "само" да повишаваме периодично тежестта, за да вървим напред. То когато напреднем е добре да вкараме някои допълнителни техники. Дроп сериите са идеални за тези, които нямат тренировъчни партньори и тренират сами.

Това е техника при, която нямаме нужда от чужда помощ и може да се справи съвсем сами, при това безопасно. Нека ви дам един пример как се прави.

Ако правим кофички с допълнителна тежест - например 10 кг, то нека не закачаме една 10-ка на колана, а да сложим 2 х 5 кг. Правим първата серия до отказ, откачаме едната петица и отново до отказ, откачаме последната и даваме докато спрем да мърдаме. Една серия с ТРИ отказа! Как мислите ще се отрази?! В повечето случаи една такава серия след няколко загряващи е напълно достатъчно!

Дроп сериите могат да се правят на практика при всяко упражнение, но ако питате мен то Клека и Тягата са забранена зона за това. Лично аз не бих рискувал!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо,... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още