Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Арманд Танни - класическа фигура от предстероидната ера

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 20 сеп. 17 от Александър Георгиев

Арманд Танни е едно от златните момчета на "Мускулестия Бряг"- Санта Моника, Калифорния. Той заедно с билдери като Стив Рийвс, Джон Гримек, Джордж Еферман, Забо Кошевски, Джо Голд и други са олицетворението на това легендарно място.

Танни е роден на 5 март 1919 и в младежките си години започва да се занимава с вдигане на тежести, като дори стига до състезателния подиум. По време на Втората Световна война служи в бреговата охрана, а след нея се отдава изцяло на бодибилдинга. Става част от легендите на предстероидната ера и дори  успява да спечели Про Мистър Америка през 1949 г и Мистър САЩ през 1950 г.

Със състезателния културизъм Арманд Танни приключва през 1950 година. Освен това той се отделя и от "Мускулния Бряг". Напуска Санта Моника заедно със семейсвтото си и се установява в Хавай.

След десетина години е поканен да работи за Джо Уайдър, като става автор в неговите списания. През 2005 година е приет в бодибилдинг "Залата на Славата". Арманд Танни умира на 4 април 2009 година, достигайки достолепните 90 години!

Арманд Танни
Арманд Танни
Сподели с приятели

Подобни статии

Томи Коно при ръст 167см и състезателно тегло от 67 до 81 кг е Олимпийски шампион по вдигане на тежести за 1952г и 1956г. Шест... Прочети повече
Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Алан Стефан: - Прибавянето на размери може да бъде лесно, но изисква по-здрава тренировка, отколкото традиционната бодибилдинг програма. В този курс аз ще очертая три... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Светльо Николов