четвъртък , 28 май 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Арманд Танни – класическа фигура от предстероидната ера
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Арманд Танни – класическа фигура от предстероидната ера

Арманд Танни – класическа фигура от предстероидната ера

Арманд Танни е едно от златните момчета на „Мускулестия Бряг“- Санта Моника, Калифорния. Той заедно с билдери като Стив Рийвс, Джон Гримек, Джордж Еферман, Забо Кошевски, Джо Голд и други са олицетворението на това легендарно място.

Танни е роден на 5 март 1919 и в младежките си години започва да се занимава с вдигане на тежести, като дори стига до състезателния подиум. По време на Втората Световна война служи в бреговата охрана, а след нея се отдава изцяло на бодибилдинга. Става част от легендите на предстероидната ера и дори  успява да спечели Про Мистър Америка през 1949 г и Мистър САЩ през 1950 г.

Със състезателния културизъм Арманд Танни приключва през 1950 година. Освен това той се отделя и от „Мускулния Бряг“. Напуска Санта Моника заедно със семейсвтото си и се установява в Хавай.

След десетина години е поканен да работи за Джо Уайдър, като става автор в неговите списания. През 2005 година е приет в бодибилдинг „Залата на Славата“. Арманд Танни умира на 4 април 2009 година, достигайки достолепните 90 години!

Арманд Танни

Арманд Танни

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*