неделя , 21 юли 2019
Начало » Тренирай с мен » Тренировка със собствено тегло от Илия Макрелов
Тренировка със собствено тегло от Илия Макрелов

Тренировка със собствено тегло от Илия Макрелов

Здравейте!

Казвам се Илия и тренирам със собствено тегло от около три или четири години. От около една година следя материалите в Тренирай.БГ и считам, че те са изключително полезни за всеки, който тренира, без значение в залата или в парка.

Искам да предоставя на читателите на сайта една тренировка със собствено тегло. Тя осигурява много добро натоварване за цялото тяло. За изпълнението и са необходими само лост и успоредка.

Въпреки, че не се използват тежести, тренировката е много натоварваща, ако упражненията се изпълняват чисто и с посоченото по-долу темпо.

ТРЕНИРОВКА:

1.    Набирания с раменен прониран хват 3 х 8-10
2.    Обратно гребане с неутрален хват (т.е. на успоредка) 2 х max
3.    Кофички на успоредка 3 х 8-10
4.    Лицеви опори 2 х max
5.    Повдигане на изпънати крака от вис (до достигане на прав ъгъл между торса и краката) 2 х мах

6.    Прав мост 2 х мах
7.    Български клекове 3х15-20 за всеки крак
8.    Скокове на „кутия” 2 х 8-10

Бележки:

•    За всички упражнения без скоковете на „кутия” темпото за изпълнение на повторенията е следното: 2 сек позитивната част на движението, 1 сек пауза в крайната точка, 2 сек негативна част, 1 сек пауза в началната позиция на движението (2:1:2:1).
•    Почивката между сериите и отделните упражнения е около 2 минути.
•    Тренировката може да се изпълнява всеки втори или всеки трети ден, в зависимост от способността за възстановяване на трениращия.
•    За добавяне на допълнителна интензивност упражненията може да се групират по две и да се изпълняват в суперсерии: набирания и кофички; лицеви опори и обратно гребане; повдигане на крака и мост; при упражненията за краката не се използва суперсерия, защото отсъства принципа на антагонизма.

Пожелавам успех на всеки, който има желание на изпробва програмата!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*