четвъртък , 28 май 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Тренировка за Работещи мъже – сп. Сила & Здраве (1956г)
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировка за Работещи мъже – сп. Сила & Здраве (1956г)

Тренировка за Работещи мъже – сп. Сила & Здраве (1956г)

Списанията за мускули са постоянно пълни със съблазнителни снимки на джентълмени с 48 см бицепси. Тела с размери  на слон и с програми от упражнения – насочени към постигане на подобни резултати.

Tова е пракрасно! Освен това често четем писма от  здраво трениращи момчета, които се оплакват, че всеки път когато опитат двучасови тренировъчни програми – след това са слаби и изморени, вместо  големи и силни. Те нямат не само необходимата енергия, но и  достатъчно свободно време.

“Какво бих искал да видя в Сила & Здраве”

Един читател написа: – “Това е една тренировка за работещи мъже! Която Аз мога да направя за 30 минути и след края , да се чувствам силен, за да седна  час-два  да гледам борба по телевизията. Аз не искам да бъда Мр.Америка или медалист в вдигането на тежести. Искам да изглеждам добре, да се чувствам добре и  да имам  сила след тренировките. ”

ОК, приятелю – имаш я!

Това е Тренировка за работещи мъже, коята ще ти отнеме по-малко от 30 минути и още нещо –  в края ще се чустваш пълен с енергия, изграждайки  сила  и мускули.

Програмата е съставена само от ШЕСТ упражнения,  ако  бързаш – съкрати до минимум почивките  и  ще ги направиш за 10 минути(ако си в добра кондиция). Въпреки това ние препоръчваме,  да тренираш по този „лесен” начин през повечето дни.

Направи едно упражнение и след това почини, докато дишането се нормализира. След това направи следващото. Непременно ще направиш всичките упражнения в рамките на 30 минути. Тренирай три пъти седмично и ще прибавиш достатъчно размер и сила.

Първото упражнение е  Изхвърляне & Преса. Изхвърли тежестта и я вдигни, отпусни я на рамене и след това отново я върни на пода. Незабавно изхвърли отново и  я вдигни над главата. Направи най-малко 8  изхвърляния & преси. Щом можеш да направиш 12 с тази тежест, прибави тежест следващата тренировка.

Второто упражнение е Клякане. Дишай дълбоко. Клекни и вдишвай, след това при пълно изправяне издишай всичкия въздух. Поеми дълбоко вдишване и клекни отново. След 10 повторения ще пуфтиш и е разумно след всяко изправяне да правиш паузи, за да направиш по две или три дълбоки вдишвания – след всяко клякане. Прави не по-малко от  15 повторения и  увеличи тежестта щом направиш 20-25 повторения.

Добра идея е след кляканията – легни  на лежанката и направи една серия от леки 15-20 пулоувъри с прави ръце. Tова не само ще нормализира дишането и сърдечната ви дейност, но и ще послужи  за разтягане на гръдния кош. Tова не се брои за отделно упражнение в програмата – просто го мисли, като част от твоето клякане.

Упражнение три е Високо гребане до брада, движението изгражда добри ръце, рамене и трапец, създава мощ за дърпане. Стой изправен, стъпалата близо – дърпай щангата бавно и без прекъсване, доката докосне брадичката. Върни я долу и повтори. Направи най-малко  8 повторения, а когато можеш да направиш  12 – прибави тежест към лоста.

Упражнение четири е стандартно Гребане с щанга от наклон. Наведи се до „прав ъгъл” и дърпай лоста, докато докосне долната част на гръдния кош. Направи  8 повторения и когато можеш да направиш 12 – добави тежест.

Упражнения пет  и  шест са с дъмбели –  предназначени за силни и масивни ръце и рамене. Направи редуващи се преси с дъмбели – направи 8 до 12 повторения, а след това седнал сгъване с дъмбели, докато ти посинее лицето – тогава ще разбереш кога да спреш и да отидеш под душа.

превод: Явор Попов

сп. Strength & Health

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

12 коментара

 1. Н. Жеков

  Здравейте,
  Дали е добра идея да се „удвой“ програмата и как е по-добре да стане това?
  – Да се изпълни цял кръг от 6-те упражнения и след това още един кръг,
  или
  – Да се изпълняват по 2 серии от всяко упражнение.
  Поздрави!

  • Александър Георгиев

   Здравей Н. Жеков,
   разбира се, че може да експериментираш и посочените варианти от теб са добри. Бих те посъветвал да опиташ първо тренировката в оригинал за една седмица и виж как се чувстваш. След което опитай другите два варианта пак за по седмица всеки един. Така ще имаш база за сравнение и ще прецениш, кое е най-добре за теб и моментното ти състояние.

 2. Я.Попов

  Само за информация-американски антиквариат предлага оригинални сп.“Сила и Здраве“ от едно време. Например броят от декември 1943 г. с Джон Гримек на корицата струва само…100$!!!

 3. Божидар

  Само един такъв кръг ли се прави?

 4. Светльо

  Изхвърляне & Преса. Уникално упражнение! Любимото ми за сила, плътност и здравина в цялото тяло.
  Програмата е ок!

  • Я.Попов

   Според Арнолд-това упражнение придава Херкулесовски вид на тялото! Поздрави за Русе!

   • Божидар

    Това упражнение е обръщане, после второ обръщане до гърди и тогава раменна преса, нали?

    • Я.Попов

     Не,обръщане и преса,поставяне на земята и всичко от начало! Поздрави!

     • Божидар

      Благодаря за отговора и чудесната статия!
      Поздрави!

   • Светльо

    Благодаря за поздравите.
    Тази програма ме удари в целтта, защото често я прилагам на клиенти.
    Практична е защото не прегаряш с нея, (и все пак зависи от тежестите)!
    Доста отдавна я създадох в моя ум в различните ми „търсения“ в практиката. И сега я срещам тук! Точка за мен. 🙂
    Поздрави.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*