тренирай

Кога се появяват мускулите

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 10 юли 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днешната статия е провокирана от една реплика и тя е  "кога ще се появят мускулите" 🙂

Тази реплика ме върна далеч в годините, когато и аз вярвах, че все от някъде ще се появят мускулите. Важно е да ходиш до залата и готово. Да, ама не 🙂

Нищо не се появавя просто ей така! За да станеш специалист в дадена област ти трябват 10 000 часа целенасочен труд, изучаване и самоусъвършенстване. Защо си мислите, че е по-различно с появата мускулите?!

Мускулите не идват като печалба от националната лотария.  Попитайте следващия път някой с добре развити мускули, какво му е коствало да постигне формата във време, знания, тежести, тренировка, храна и пари.

Наивно е да вярваме в програми "убиец", който изкарват плочките за 6 седмици или версията на някой юнак, който е станал състезател с 2 години тренировъчен стаж. Да звучи хубаво, но в практиката не става така!

Всичко отнема време и то доста!Няма вълшебни програми, няма вълшебни диети, няма вълшебни хапчета! Всичко се свежда до правилната тренировка, правилното хранене и правилната почивка за конкретния човек, не за този от списанието, а за теб!

И, това не е всичко! Когато уцелите вашата тренировка, хранене,почивка и сглобите пъзела, трябва да правите това седмица след седмица, месец след месец, година след година. Да сте последователни, умни и упорити! Едва тогава ще се "появят мускулите", но тази поява ще е изненада за околните, но не и за вас, тъй като месец след месец сте гонили милиметър след милиметър. Вие сте "копали", вие сте "орали", вие сте "поливали" и "отглеждали", и чак сега е време за жътва!

Спрете да вярвате в чудеса! Всичко е във вашите ръце!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да се тренира с тежести и да не знае какво е Мистър Олимпия. Най-високият връх в състезателният бодибилдинг... Прочети повече

2 коментара

  1. Един мъдър човек ми каза преди време, че "Ако получиш нещо бързо ще се наложи да платиш някаква цена" е и при тренировката е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс