тренирай

Високо интензивна серия с почивка-пауза

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 02 юли 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За да има мускулен растеж, то ние трябва да създадем стимул за това.

Обикновено повишаването на тежестите във времето е напълно достатъчно, но понякога трябва да излезем извън рамките. Трябва да създадем извънреден стрес, за да предизвикаме мускулите към нов растеж.

Тук на помощ идват високо интензивните техники и една от тях е "почивка-пауза". В стандартния си вариант тя представлява серия от единични повторения с по 10-15 секунди почивка между всяко едно повторение. Използва се голяма тежест и това прави техниката доста рискова. За това искам да ви предложа един ''по-мек" вариант предложен от Данте Трудел.

Ето как става всичко!

Взимаме тежест, с която може да даправим 6 до 8 повторения. Правим серията и след последното повторение - спираме за 10-15 секунди, след което правим още 2-3 повторения или колкото можем. Почиваме още 10-15 секунди и правим последно още 1 или 2 повторения.

ТОВА Е!

Имате серия от 6 до 12 повторения, като половината е стандартна, втората част почивка-пауза. По този начин намалявате риска, който се поема при стандартната почивка-пауза!

На пръв поглед изглежда лесно, но на практика не е така. Тук условието за безопастно важи в пълна сила. Не прилагайте техниката в тези упражнения: Клек и Мъртва тяга!

Използвайте метода за упражнения, които може да контролирате. Важното е да стимулирате мусклите, а не да се нараните. Добре е да имате качествен партньор в тренировките, но и дори да тренирате сам винаги може да се погрижите за безопастността си!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Знаете ли, че откакто Артур Джоунс представи първата си машина Наутилус през 1970 г и най-вече своите възгледи за трениране с... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да не иска още малко по-големи бицепси. Измерването на ръцете е най-често срещания начин за проследяване на прогреса.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да поставя на фокус един тренировъчен принцип, който трябва да използваме по-често. Защо ли? Единствената причина е неговата ефективност.... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *