събота , 27 февруари 2021
Начало » H.I.T. - Тренировки » Високо интензивна серия с почивка-пауза
Високо интензивна серия с почивка-пауза

Високо интензивна серия с почивка-пауза

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За да има мускулен растеж, то ние трябва да създадем стимул за това.

Обикновено повишаването на тежестите във времето е напълно достатъчно, но понякога трябва да излезем извън рамките. Трябва да създадем извънреден стрес, за да предизвикаме мускулите към нов растеж.

Тук на помощ идват високо интензивните техники и една от тях е „почивка-пауза„. В стандартния си вариант тя представлява серия от единични повторения с по 10-15 секунди почивка между всяко едно повторение. Използва се голяма тежест и това прави техниката доста рискова. За това искам да ви предложа един “по-мек“ вариант предложен от Данте Трудел.

Ето как става всичко!

Взимаме тежест, с която може да даправим 6 до 8 повторения. Правим серията и след последното повторение – спираме за 10-15 секунди, след което правим още 2-3 повторения или колкото можем. Почиваме още 10-15 секунди и правим последно още 1 или 2 повторения.

ТОВА Е!

Имате серия от 6 до 12 повторения, като половината е стандартна, втората част почивка-пауза. По този начин намалявате риска, който се поема при стандартната почивка-пауза!

На пръв поглед изглежда лесно, но на практика не е така. Тук условието за безопастно важи в пълна сила. Не прилагайте техниката в тези упражнения: Клек и Мъртва тяга!

Използвайте метода за упражнения, които може да контролирате. Важното е да стимулирате мусклите, а не да се нараните. Добре е да имате качествен партньор в тренировките, но и дори да тренирате сам винаги може да се погрижите за безопастността си!

Бодибилдинг Анатомия

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...