петък , 24 май 2019
Начало » Тренировъчни принципи » Опитай метода 10-8-6-15
Опитай метода 10-8-6-15

Опитай метода 10-8-6-15

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим още един интересен похват в борбата за трупане на мускули. С метода 10-8-6-15 се запознах преди повече от 15 години, четейки една статия от първия Мистър Олимпия – Лари Скот!

Години по-късно разбрах, че това е идея на легендарния Винс Жиронда, при когото Скот е тренирал. По своята същност схемата е доста проста, но определено много добре обмислена.

Какво трябва да знаем за „10-8-6-15“

  • Първа серия – 10 повторения с 50% от тежестта, с която правим 6 повторения
  • Втора серия – 8 повторения с 75% от тежестта, с която правим 6 повторения
  • Трета серия – 6 повторения с 100% от тежеста
  • Четвърта серия – 15 повторения с 35% от тежестта, с която правим 6 повторения

Подредени по този начин сериите гарантират едно много добро натоварване и отлично напомпване. Може да тренирате цялото тяло три пъти седмично с по едно базово упражнение, както и класическите сплитове предпочитани от Жиронда:  горна/долна част и бутам/дърпам/крака, които се повтарят два пъти седмично.

Обикновено при сплитовете се вкарват по 2-3 упражнения за мускулна група,но схемата отново остава същата 4 серии с 10-8-6-15 повторения!

Бодибилдинг Анатомия!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Я.Попов

    Франко Колумбо също препоръчва този метод, като най-добрия за начинаещите.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

скрива се след