вторник , 22 юни 2021
Начало » Тренировъчни принципи » Най-големите бодибилдинг митове – 1 част
Най-големите бодибилдинг митове – 1 част

Най-големите бодибилдинг митове – 1 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един от нас се е сблъсквал с какви ли не митове и легенти. Някои бодибилдинг митове са направо налудничеви, други звучат почти достоверно, а за трети направо не си струва да говорим. Нека днес разгледаме един такъв мит.

Можеш да изглеждаш като културистите по списанията без да ползваш стероиди, но ще отнеме много по-дълго време!

Абсолютен мит! Ако гововорим за 40-те или 50-те години на миналия век, бих се съгласил. Хубаво е да мечатем, но моля ви, нека гледаме реално на нещата.

Днес звездите на бодибилдинга са хора от друга планета. Нямат нищо общо с обикновенните трениращи! Наскоро попаднах на една статия за Фил Хийт един от най-титулуваните културисти в последното десетилетие.

Освен, че е уникално надарен генетически ( не случайно прякора му е the Gift), този човек използва над 6 препарата, които няма да намерите в магазина за добавки. Въпреки това му отнема почти 5 години да качи финалните 15 кг мускули и да завърши физиката си до нивото в момента.

Какво остава тогава за нас?

Струва ли си? 

Ние тренираме, ние обичаме да тренираме. Искаме по-големи мускули. Искаме да изглеждаме добре. Искаме да сме силни. Искаме да сме здрави. А това последното няма как да стане със стероиди.

Нека едно е ясно, всяко нещо си има цена и рано или късно тя се плаща. Въпроса е струва ли си! Ако отговора е ДА, то тази статия не е за теб!

Не ме разбирайте погрешно, аз харесвам професионалистите. Възхищавам се на тяхната всеотдайност и упоритост особенно в храненето. Дали искам да съм на тяхно място – НЕ!

Мускули може да се правят и без стероиди, правели са се преди, правят се и сега. Е, ръката няма да е 55 см, но повярвайте ръка 44 см си е голяма работа! Погледнете снимките на билдерите от преди стероидната ера. Културисти като Кланси Рос, Джордж Еферман или Джон Фарботник и ще се убедите.

Какво им е?

Изящна фигура, красиви мускули. Не са 120 килограма, но как по дяволите се носят 120 кг, да не говорим, че обикновено те вървят пакет със стероидното шкембе!

Незнам за вас, но аз предпочитам Джон Гримек, пред Фил Хий 🙂

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

  1. Николаие Попа

    Искам да знам какви хранителни добавки се взима за травми на лакьтите.

    • Александър Георгиев

      Зависи от травмите, ако става въпрос за ставни проблеми то класиката е колаген или глюкозамин и хондролитин. Но най-добре е консултация с медицинско лице.

  2. Супер статия!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*