тренирай

Най-големите бодибилдинг митове - 1 част

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 08 апр. 17 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един от нас се е сблъсквал с какви ли не митове и легенти. Някои бодибилдинг митове са направо налудничеви, други звучат почти достоверно, а за трети направо не си струва да говорим. Нека днес разгледаме един такъв мит.

Можеш да изглеждаш като културистите по списанията без да ползваш стероиди, но ще отнеме много по-дълго време!

Абсолютен мит! Ако гововорим за 40-те или 50-те години на миналия век, бих се съгласил. Хубаво е да мечатем, но моля ви, нека гледаме реално на нещата.

Днес звездите на бодибилдинга са хора от друга планета. Нямат нищо общо с обикновенните трениращи! Наскоро попаднах на една статия за Фил Хийт един от най-титулуваните културисти в последното десетилетие.

Освен, че е уникално надарен генетически ( не случайно прякора му е the Gift), този човек използва над 6 препарата, които няма да намерите в магазина за добавки. Въпреки това му отнема почти 5 години да качи финалните 15 кг мускули и да завърши физиката си до нивото в момента.

Какво остава тогава за нас?

Струва ли си? 

Ние тренираме, ние обичаме да тренираме. Искаме по-големи мускули. Искаме да изглеждаме добре. Искаме да сме силни. Искаме да сме здрави. А това последното няма как да стане със стероиди.

Нека едно е ясно, всяко нещо си има цена и рано или късно тя се плаща. Въпроса е струва ли си! Ако отговора е ДА, то тази статия не е за теб!

Не ме разбирайте погрешно, аз харесвам професионалистите. Възхищавам се на тяхната всеотдайност и упоритост особенно в храненето. Дали искам да съм на тяхно място - НЕ!

Мускули може да се правят и без стероиди, правели са се преди, правят се и сега. Е, ръката няма да е 55 см, но повярвайте ръка 44 см си е голяма работа! Погледнете снимките на билдерите от преди стероидната ера. Културисти като Кланси Рос, Джордж Еферман или Джон Фарботник и ще се убедите.

Какво им е?

Изящна фигура, красиви мускули. Не са 120 килограма, но как по дяволите се носят 120 кг, да не говорим, че обикновено те вървят пакет със стероидното шкембе!

Незнам за вас, но аз предпочитам Джон Гримек, пред Фил Хий 🙂

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Имате ли тренировъчен дневник? Записахте ли си какво правихте в залата днес? А с какво се хранихте? Въпроси, на които знам отговора! От разговора ми... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Често има питания относно размерите, към които да се стреми един трениращ. Всеки, които се захване с промяна на тялото си... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В предишната статия видяхме пет основателни причини да тренираме цялото тяло в една тренировка, а сега ще разберем как да го... Прочети повече

3 коментара

  1. Искам да знам какви хранителни добавки се взима за травми на лакьтите.

    1. Зависи от травмите, ако става въпрос за ставни проблеми то класиката е колаген или глюкозамин и хондролитин. Но най-добре е консултация с медицинско лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.