Пъстърва с картофи

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не веднъж е ставало дума за качествените източници на протеин. Всеки, който се занимава с тежести и изграждането на мускули може да ви каже наизуст - месо, мляко, яйца, извара, риба и т.н.
Нека днес се спрем на рибата и по-точно на един вид богат на първокласен протеин и минимално количество мазнини. Определено пъстървата отговаря на това описание.
Може да знаем източниците на протеин и това е лесната част, но стигне ли се до приготвянето, зацикляме на 2-3 рецепти и дотам. Разбира се има доста изобретателни трениращи, които от тези ограничени продукти могат да измислят безброй варианти.
Ето ви още един!
Необходими продукти за приготвяне на Пъстърва с картофи:
- Пъстърва - 600 гр (обикновенно това са две риби)
- Картофи - 1 кг
- Морков - 1 бр
- Чесън
- Копър ( пресен )
- Царевично олио - 1 лъжица
Пригитвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета 🙂 Нареждаме ги в една тавичка, предварително намазана с царевичното олио. Изчистваме пъстървата и поставяме филетата върху картофите. Нарязваме на ситно чесъна (количеството е по предпочитание) и моркова. Нарязваме също и копъра. Поръсваме тавата с рибата и картофите, заливаме с малко вода и слагаме във фурната на 220 градуса. Периодично проверявайте и когато прецените вече е готово 🙂
Какво съдържа една такава тавичка:
- Протеин - 140 гр
- Въглехидрати - 160 гр
- Мазнина - 50 гр
- Калории - 1650
Това е общото съдържание, което спокойно може да се раздели на 4 или 5 порции!