петък , 29 май 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Сила и мускулна маса с 5х5 – 2част
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Сила и мускулна маса с 5х5 – 2част

Сила и мускулна маса с 5х5 – 2част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Продължаваме със серията тренировки от типа 5х5. В миналата статия видяхте варианта с две тренировки седмично. Удобен за заети хора и такива с по-бавно възстановяване.

Сега нека минем на по-горното ниво и три тренировки седмично. Този модел е класика в 5х5 и един от любимите на легендарна фигура като Рег Парк. Както знаете „старата школа“ е базирана на „скромните“ днес три тренировки седмично през ден. За някой това е начинаеща тренировка, но това може да каже само някой с ограничени знания по темата. Тези, които имат малко разум, могат да видят много позитиви и най-вече да извлекат такива. Не случайно с този тип тренировки са направили тела, които и до днес в историята на бодибилдинга. Само погледнете снимките на Рег Парк!

Тренировката на Рег Парк за Мистър Вселена 1951 г!

Понеделник:

 1. Хиперекстензии – 3х10
 2. Раменни преси прав – 5х5
 3. Гребане с щанга – 5х5
 4. Клякане с щанга – 5х5

Сряда:

 1. Хиперекстензии – 3х10
 2. Кофички с тежест – 5х5
 3. Набиране с тежест – 5х5
 4. Мъртва тяга – 5х5

Петък:

 1. Хиперекстензии – 3х10
 2. Повдигане от полу лег с щанга – 5х5
 3. Гребане с дъмбел – 5х5
 4. Клек – 5х5

Тук отново, почивките между сериите са както следва – При хиперекстензиите е по 1 минута, при упражнение 2 и 3 е от две до три минути. При клека и тягата е от 3 до 5 минути.

Това е базова и доста тежка програма, за да има ефект е необходимо и адекватно хранене. Протеин по 2 гр на килограм и плюс 20% калории над нормата. Качествен сън и добра почивка в останалото време.

Сила и мускулна маса с 5х5 – 1 част!

Рег Парк

Рег Парк

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Александър Георгиев

  Няма разлика Христо, едно и също е, просто автора е проспал малко нещата 🙂

 2. Христо

  Привет,
  Има лу разлика м/у „Клякане с щянга“ (Понеделник) и „Клек“ (Петък) ?

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*