четвъртък , 28 май 2020
Начало » Упражнения » Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме – 2 част
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме – 2 част

Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме – 2 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес имаме знанията и възможностите да изградим тела за които мечтаем. Много модерни фитнес зали, машини за мускули дори, които незнам, че ги имаме. Имаме безплатна информация за това как да тренираме и как да се храним. Дори ако ни мързи да учим, може да платим на някой, който да мисли вместо нас 🙂

Въпреки това един от най-ефективните начини за изграждане на мускули е така наречената „Стара школа“ и тук не говорим за Арнолд! Днес всичко, което е по-старо от 10-15 години минава за стара школа. Има логика, но истинската стара школа е до към 50-те години на миналия век. Или по-просто казано, времената, когато стероидите все още бяха далеч от бодибилдинга.

Тогава билдерите са тренирали по-простичко, правили са „старовремски“ упражнения. Правели са си протеинови шейкове от яйца и портокалов сок, и… най-вече са правели мускули. Да, не са изглеждали като тези днес на сцената, но това е дори по-добре. По-добре за нас обикновените трениращи.

Ето едно наистина добро упражнение, което рядко ще видите някой да го прави. А, който го прави и е постояннен във времето, то неминуему ще му личи!

Обръщане с преса:

-Взимате една щанга и я поставяте на стойки на ниво на колената или малко над тях.

-Хващаме лоста на ширина на рамената

-Вдигаме нагоре и обръщаме пред гърди

-Изтласкваме над глава

-Връщаме в изходно положение

-Това е едно повторение

-Започваме отново и правим серия от 6 до 10 повторения

В оригинал, трябва да взимаме щангата от земята, но предложения вариант по-горе акцентира върху горната част на тялото. Лъвския пай пада върху рамената и трапеца, като участие взима също и гърба, както и предмишниците. Ако се прави всяко повторение стриктно и под контрол, то ще усетите невероятно напомпване и плътност в целия раменен пояс.

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

  1. Това упражнение + набирания и Кофички с тежест ми е любима тренировка за горна част

  2. Да и на мен ми е Любимец !!!

  3. Светльо

    Упражнение – любимец.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*