тренирай

Упражнения от старата школа, които не трябва да забравяме - 2 част

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 22 дек. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес имаме знанията и възможностите да изградим тела за които мечтаем. Много модерни фитнес зали, машини за мускули дори, които незнам, че ги имаме. Имаме безплатна информация за това как да тренираме и как да се храним. Дори ако ни мързи да учим, може да платим на някой, който да мисли вместо нас 🙂

Въпреки това един от най-ефективните начини за изграждане на мускули е така наречената "Стара школа" и тук не говорим за Арнолд! Днес всичко, което е по-старо от 10-15 години минава за стара школа. Има логика, но истинската стара школа е до към 50-те години на миналия век. Или по-просто казано, времената, когато стероидите все още бяха далеч от бодибилдинга.

Майкъл Джей Уайт

Тогава билдерите са тренирали по-простичко, правили са "старовремски" упражнения. Правели са си протеинови шейкове от яйца и портокалов сок, и... най-вече са правели мускули. Да, не са изглеждали като тези днес на сцената, но това е дори по-добре. По-добре за нас обикновените трениращи.

Ето едно наистина добро упражнение, което рядко ще видите някой да го прави. А, който го прави и е постояннен във времето, то неминуему ще му личи!

Обръщане с преса:

-Взимате една щанга и я поставяте на стойки на ниво на колената или малко над тях.

-Хващаме лоста на ширина на рамената

-Вдигаме нагоре и обръщаме пред гърди

-Изтласкваме над глава

-Връщаме в изходно положение

-Това е едно повторение

-Започваме отново и правим серия от 6 до 10 повторения

В оригинал, трябва да взимаме щангата от земята, но предложения вариант по-горе акцентира върху горната част на тялото. Лъвския пай пада върху рамената и трапеца, като участие взима също и гърба, както и предмишниците. Ако се прави всяко повторение стриктно и под контрол, то ще усетите невероятно напомпване и плътност в целия раменен пояс.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да ви представя едно уникално упражнение за рамене, а именно Z-преса. То е малко популярно у нас и едва... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече

4 коментара

  1. Чел съм че ако се прави с взимане на щангата от пода , вдигане над глава и отново поставяне на пода , това е упражнението задействащо организма да произвежда най много тестостерон . Дали е вярно незная . Може би ще трябва да го включа в програмата си . Навярно като се върна отново на тренировки фулбоди .

  2. Това упражнение + набирания и Кофички с тежест ми е любима тренировка за горна част

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс