тренирай

ПЕТ години Тренирай.БГ!

7 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 18 дек. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес нашия сайт навършва цели пет години. Както се казва, много време мина, много статии се изписаха, много книги се публикуваха и много мускули се направиха 🙂

Преди малко повече от пет години,  в главата ми се въртеше една идея, която за моя радост се реализира и днес отново празнува своя рожден ден. Спомням си когато в мен се породи желанието да тренирам през далечната 1992 година как силно жадувах за информация. За съжаление, тогава нямаше интернет, поне не при нас, нямаше списания, нямаше нищо освен няколко стари книги, които се предаваха от ръка на ръка.

В последствие се появиха вестниците МУСКУЛИ и КУЛТУРИЗЪМ, книгите на Еню Рангелов и някак си нещата придобиха форма. Няма да забравя, как с нетърпение чаках началото на следващия месец и обикалях будките за да търся всеки нов брой, който излизаше по темата по това време. Все още пазя всичко 🙂

Идеята ТРЕНИРАЙ се роди не от лисата на информация, не от недостика на фитнес сайтове, списания или книги! Роди се с цел да запълни една празнина! Да предостави полезна и най-вече практична информация, на разбираем език,съобразена с обикновенните трениращи. Хора, които тренират в свободното си време "трениращи за себе си", които въпреки това искат да са здрави,силни и мускулести!

Днес постоянно сме заляти от всякакви "фитнес щуротии", "перфектни програми", "уникални сплитове", "работеши диети" и какво ли не. Лъскави и нацепени батковци и каки ни разказват как се прави преса, задник или бицепс като на Арнолд. Няма лошо, проблема е, че 99% от това не работи при обикновения трениращ. Защо ли?

Аз вярвам, че обикновения трениращ човек трябва да нагласи своя бодибилдинг към начина си на живот, към своето всекидневие, ангажименти и прочие, а не обратното. Разбира се, който иска да стане състезател и да изкарва парите си с това, ОК - тогава всичко се подчинява на целта. Но иначе, какъв е смисъла!

През годините научих, че най-важното качество за постигане на резултати е ТЪРПЕНИЕТО! Няма бърза формула за нищо, няма вълшебно хапче или уникална програма. Има принципи! Всяко едно нещо, което искаме да направим отнема време, няма значение дали става дума за знание, мускули или пари! Всичко се случва с натрупване във времето, бавно и постепенно! Само този, който има търпението, върви по начертания път и не се отказва, може да види резултати! Само той! Тренирай.БГ е поредното доказателство!

Първата статия, която пуснах бе моето първо повторение! Първия месец, моята първа серия! Така месец след месец Тренирай.БГ набираше мощ, приятели и признание. Това доведе и до доста проблеми, появиха се сайтове и фейсбук страници "клонинги", копираха се наши статии, без да се цитира автора или източника. Силно неприятна история, но аз знаех, че единствения начин е да продължа повторение, след повторение (статия след статия), серия след серия (месец след месец). Знаех, че търпението и упоритоста в крайна сметка са това, което носи резултат и това се доказа на практика. Тренирай.БГ продължи да се развива и днес е тук пред вас, по-силен от всякога!

Благодарение на Вас, нашите приятели 🙂

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес на 30 юли (30.07.1947) най-великия културист за всички времена става на 70 години! Няма човек на земята, който да не... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! С нашите партньори от Фитнес Академия България имаме удоволствието да ви представим най-високото ниво на обучение - ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР! Обучение: Програмата за... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да ви представя един от партньорите на нашия сайт - IRONMIND! Създателя на IRONMIND е Рендъл Стросен, автор на... Прочети повече

7 коментара

  1. Много полезна информация има в сайта. И аз съм израснал с книгите на Еню Рангелов и вестник Културизъм и с интерес следя статиите в сайта. Благодарен съм на Сашо, че го поддържа и развива. Пожелавам да го има още дълги години и да се пълни с полезна информация.

  2. Честит рожден ден! Пожелавам да напишеш статия и за 50 годишнина и по-здрав, разбира се!

  3. Честит рожден ден на всички от Тренираи БГ. Невероятни сте, благодаря ви за всяка статия,всяка снимка и най-вече за всеки съвет от вас. Бъдете здрави и наздраве.

  4. Първо ще кажа Честит Рожден Ден на Тренирай.бг и нека сайтът продължава все така с пълна сила да върви на горе и напред !!! Всичко това се дължи на трудът на Александър Георгиев поздравления и Благодарност , че човекът предоставя всичката тази информация и то напълно безплатно !!!

  5. Успех Сашо с невероятният сайт, който ни предостави от толкова време вече. Който не знаеше, научи от него , който не беше видял, видя в него, който мислеше че съществуват химери и вълшебни хапчета за успех, разбра че може и без тях. Няма такъв който да не е благодарен за това. Всички сме щастливи че го има и попълваме своите знания и празнини. Той, е точно за всички нас. Благодаря ти още веднъж. Успех.

  6. Сайтът е уникален и без ананалог. Поздрави за страхотната работа и всички невероятни статии през годините!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.