Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Кое е по-важно ТРЕНИРОВКАТА или ДИЕТАТА

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 01 дек. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Сигурен съм, че почти всеки си е задавал този въпрос поне няколко пъти. Също така съм сигурен, че има и най-различни мнения по въпроса. В днешната статия ще изкажа и моята теза.

НАЙ-ВАЖНА Е ПРАВИЛНАТА ТРЕНИРОВКАТА!

Нека да се обоснова. Без правилно построена тренировка нищо няма да се получи. Може да ходите по цял ден с елка в ръка и да смятате калории, протеини, въглехидрати и мазнини. Да варите броколи, да ядете бяло пилешко месо без кожата разбира се 🙂 , но не създадете ли адекватен стимул за растеж на мускулите, нищо няма да се получи. Е, поне ще се храните здравословно. Пак е нещо 🙂

Пътя към по-големите мускули е следния :

  1. Стимул -  за да накараме мускулите ни да станат по-големи, ние трябва да ги направим по-силни! Трябва да ги принудим да вдигат, дърпат и бутат повече, месец след месец година след година. Трябва да ги довеждаме до ръба на техните възможности, да ги притиснем до стената и да не им оставим друг избор освен да станат по-големи и по-силни.
  2. Възстановяване - Ако си мислите, че в залата растат мускулите, малко сте в грешка. Дори нещо повече, мускула става по-слаб и реално по-малък и нека напомпаните ръце не ви заблудават. Едното няма нищо общо с другото. След тренировка първата задача на мускула е да достигне нивото си от преди тренировка, а за това си трябва време в дни. Едва след това  започва истинския растеж  ( ако стимула е бил адекватен ), което също отнема време в дни. За това тренировките и почивните дни са еднакво важни, особено за тези от нас, които тренират в свободното си време.

Когато тези два момента са изпълнени, вашата тренировъчна програма ще ви даде всичко необходимо за един добър мускулен растеж. Тук идва и важната роля на храната. Казвам важна, защото без достатъчно материал (протеини) и енергия (калории) ще пропилеете усилията си.

Да, правилнато хранене е важно, защото трябва да обеспечи труда, който влагате в залата, но без първото, второто няма как да работи!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо,... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече

3 коментара

  1. Странно как има хора тип филмирана батка, които ходят на фитнес ей така, дори не си водят дневник, нито пък си смятат протеина или калориите и пак имат супер прогрес в сравнение с другите. Нечестен си е живота.

  2. Културизма има 3 съставни части. Тренировка, правилно (и достататъчно) хранене и възстановяване (почивка). Това са неделими неща. Ако дори едното куца си оставате в лигата на кварталните бабаити. Така зададен въпроса (визирам заглавието на статията) е меко казано абсурден.
    Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар