петък , 10 юли 2020
Начало » Тренировъчни принципи » Кое е по-важно ТРЕНИРОВКАТА или ДИЕТАТА
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кое е по-важно ТРЕНИРОВКАТА или ДИЕТАТА

Кое е по-важно ТРЕНИРОВКАТА или ДИЕТАТА

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Сигурен съм, че почти всеки си е задавал този въпрос поне няколко пъти. Също така съм сигурен, че има и най-различни мнения по въпроса. В днешната статия ще изкажа и моята теза.

НАЙ-ВАЖНА Е ПРАВИЛНАТА ТРЕНИРОВКАТА!

Нека да се обоснова. Без правилно построена тренировка нищо няма да се получи. Може да ходите по цял ден с елка в ръка и да смятате калории, протеини, въглехидрати и мазнини. Да варите броколи, да ядете бяло пилешко месо без кожата разбира се 🙂 , но не създадете ли адекватен стимул за растеж на мускулите, нищо няма да се получи. Е, поне ще се храните здравословно. Пак е нещо 🙂

Пътя към по-големите мускули е следния :

  1. Стимул –  за да накараме мускулите ни да станат по-големи, ние трябва да ги направим по-силни! Трябва да ги принудим да вдигат, дърпат и бутат повече, месец след месец година след година. Трябва да ги довеждаме до ръба на техните възможности, да ги притиснем до стената и да не им оставим друг избор освен да станат по-големи и по-силни.
  2. Възстановяване – Ако си мислите, че в залата растат мускулите, малко сте в грешка. Дори нещо повече, мускула става по-слаб и реално по-малък и нека напомпаните ръце не ви заблудават. Едното няма нищо общо с другото. След тренировка първата задача на мускула е да достигне нивото си от преди тренировка, а за това си трябва време в дни. Едва след това  започва истинския растеж  ( ако стимула е бил адекватен ), което също отнема време в дни. За това тренировките и почивните дни са еднакво важни, особено за тези от нас, които тренират в свободното си време.

Когато тези два момента са изпълнени, вашата тренировъчна програма ще ви даде всичко необходимо за един добър мускулен растеж. Тук идва и важната роля на храната. Казвам важна, защото без достатъчно материал (протеини) и енергия (калории) ще пропилеете усилията си.

Да, правилнато хранене е важно, защото трябва да обеспечи труда, който влагате в залата, но без първото, второто няма как да работи!

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Културизма има 3 съставни части. Тренировка, правилно (и достататъчно) хранене и възстановяване (почивка). Това са неделими неща. Ако дори едното куца си оставате в лигата на кварталните бабаити. Така зададен въпроса (визирам заглавието на статията) е меко казано абсурден.
    Поздрави.

  2. Божидар

    Тренировката! Мани тия диети!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*