вторник , 22 юни 2021
Начало » Рецепти » Омлет с овесени ядки
Омлет с овесени ядки

Омлет с овесени ядки

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеизвестен факт е, че закуската е най-важното хранене за деня. Когато става за хора, които тренират и се стремят да градят мускули, то закуската и след тренировъчното хранене са крайъгълния камък за успех.

Какво трябва да съдържа една наистина качествена и питателна закуска.  На първо място висококачествен протеин. Второ микс от сложни и прости въглеидрати. Трето достатъчно калории за летящ старт на деня.

Какъв по-добър източник на протеин от този с най-висока биологична стойност? Яйцето е логичния победител! Относно сложните въглехидратите имаме отново безпорен победител – Овесените ядки!

Що се отнася до простите въглехидрати тук може да избираме между мед, сладко от ягоди, череши или нещо подобно. Сега да запретваме ръкави и да забъркаме един вкусен и хранителен омлет.

Необходими продукти:

  • 6 яйчени белтъка и 2 жълтъка
  • 50 гр овесени ядки
  • 1 супена лъжица мед или сладко

Начин на приготвяне:

Отделяме четири яйчени белтъка и чукваме двете цели яйца в една купа. Изипваме овесените ядки и разбъркваме добре. Оставяме 10 мини да престои, но ако ползваме финни овесени ядки, може да преминем напред.Слагаме тигана с малко мазнина и изпичаме омлета. След като вече е в чинията намазваме лъжицата сладко отгоре.

Какво съдържа:

  • Протеин – 30 гр
  • Въглехидрати – 50 гр
  • Мазнинна – 15 гр
  • Калории – 455

Ето вече имаме бърза, лесна и висококачествена закуска!

Приятен апетит 🙂

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*