zma

Бърз удар в БИЦЕПСА!

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 20 окт. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж в нашия сайт е ставало дума, за натоварването на един мускул не е необходимо кой знае колко.

Винаги съм бил привърженик на максимата, че не обема, а качеството е най-важно за крайния резултат. Както казва Дориан Йейтс, ако може да забиеш пирон с един удар, защо да продължаваш да биеш с чука по дървото 🙂 Разбира се той го казва за броя на сериите, но спокойно може да се визира и броя на упражненията.

И тук ще ви предложа един жесток удар в бицепса. Необходимо е само едно упражнение - сгъване с щанга! Това упражнение с неговите разновидности е напълно достатъчно да натовари и стимулира цялостно бицепсите.

Как да го направим?

Независимо дали тренираме гърди и бицепс, ръцете заедно или цялото тяло, загрейте добре бицепса и вземете една щанга. С една-две серии стигнете до най-голямата си работна тежест и започваме:

  • 2 х 6-8 - хват на ширина на раменете
  • 2 х 8-10 - намаляваме леко тежеста и променяме хвата на тесен - ръцете 5-10 см една от друга
  • 2 х 10-12 - намаляваме още малко тежеста и хващаме в надхват с раменнен хват

Структурирани сериите по този начин натоварват абсолютно всичко необходимо бицепса да подскочи. Въпреки, че упражнението е само едно, то сериите са цели шест, които вкарват различно натоварване и дълбаят на дълбоко.

Това е! Не е малко по-вярвайте! Ако опитате и направите всички шест серии стриктно и концентрирано ще усетите такава умора, че все едно сте правили 4-5 упражнения.И това не е всичко, ще получите такова напомпване, че няма да може да си сгънете ръката, за да се почешете зад ухото 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека в тази статия разгледаме едни от най-важните правила за покачване на сила и мускулна маса, що се отнася до обикновени... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Мускулен растеж , това е един от мотивите, който движи трениращите и фитнес индустрията. Той не само представлява ключов аспект от... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Липолиза - това е термин, който може да направи разликата между постигането на вашата фитнес цел или пък да останете на... Прочети повече

1 коментара

  1. Интересна статия. Много подходяща за домашни условия тренировка, когато разполагаш само с 1 лост с тежести и нищо друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка