тренирай

Влез бързо във форма - от Светльо Николов

16 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 01 окт. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видите едно предложение от нашия автор Светльо Николов от гр. Русе. Човек с богат опит, от който винаги може да се научи нещо интересно.

Светльо:

Влез бързо във форма с две тренировки седмично! Пробвали ли сте този метод на трениране? Или мятате тренировки по 5-6 дни седмично и после се чудите защо сте преуморени и нямате прогрес ?!

Ами претренирате и затова!

Ние сме простосмъртни и правим тренировки за такива, а не за Мистър Олимпия. Там са боговете! Олимп е за тях!Друга категория.Тях ще ги гледаме само по намазаните клипове.Така че, да слезем на земята и да стартираме една програма в стил "Мускули и маса в два работни дни".

ЕТО И ПРОГРАМАТА :

1.Понеделник :

КЛЕК С ЩАНГА - 3 х 12,8,6
ЛЕЖАНКА - 3 х 12,8,6
РАМЕННИ ПРЕСИ ПРАВ С ЩАНГА - 3 х 12,8,6

2.Четвъртък :

НАБИРАНЕ - 3 х 12,10,8
МЪРТВА ТЯГА - 3 х 12,8,6
БИЦЕПС СЪС ЩАНГА - 3 х 12,8,6

Това е!

По тази начин имаме по-вече време за възстановяване. Ако нямате прогрес дълго време, пробвайте този метод от СТАРАТА ШКОЛА!

Нищо няма да загубите, дори може да прибавите някой и друг килограм към мускулите си.Програмата сам съм я съставил, въпреки че съществуват подобни.

Успех!

автор: Светльо Николов

автор: Светльо Николов

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! И, за бога момчета, тренирайте краката си!!! Толкова нелепо изглежда развита горна част на тялото с неразвита долна част. Постоянно наблюдаваме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Здравейте на всички приятели на Тренирай.БГ! Лятото все още продължава и това не ми пречи да държа перфектна форма все още. Не, че и през... Прочети повече

16 коментара

 1. Някак ми е странно когато направя такава съкратена тренировка...Не се чувствам удовлетворен от нея.Аз попринциип като пропусна дори 1 серия ми е гузно...Какво остава да съкрстя програмата си по този начин

  1. Ами увеличи тежестта и интензивността като цяло! Тогава ще почувстваш че зададените серии в програмата са ти били достатъчни!

 2. Здравейте! Как би изглеждала програмага ако вкараме едно базово упражнение за трицепс, независимо, да речем за хора при които той изостава и ще е добре да има едно много ставно упражнение пряко удрящо трицепса.
  Ще се радвам да прочета предложението на Александър Георгиев и Светльо Николов.
  Благодаря предварително!

   1. Здравей Стан!
    Това е тренировка от съкратен тип, така че ще се придържаме към метода! В първата трен. трицепса е спомагателна, стабилизираща група, така че вече е загрял и ако не го чувстваш претоварен може да вкараш една тежка серия за 6–8 + 2,3 рест паузи до мискулен отказ и стимулацията ще бъде дадена. Другият вариант е да направиш 2,3 серии във втората трен. По принцип при първата трен. трицепса е работил косвено, така че при втората трен. ако вкараш упр. за групата вече ще е работила пряко. Така че ще имаш 2 пъти натоварване на трицепса в седмицата. успех!

    1. Светльо е напълно прав! Това е съкратена тренировка от няколко базови упражнения, които покриват всичко.Няма нужда от добававяне на каквото и да е! Не го мисли трицепса, ако станеш по-силен на лежанката и раменните преси, увеличиш калориите и качиш килограми, ще видиш, че трицепса също е дръпнал!

 3. Здрасти Светльо. Аз самия много харесвам съкратените тренировки, но исках да те попитам с времето човек няма ли да развие някакви мускулни дисбаланси тренирайки по този начин?

  1. Здрасти. Изобщо не се притеснявай! Такива програми се използват масово. Ако искаш прибави по 1 асистиращо упр. за средна глава рамо, и за трицепс. Давай смело!

 4. Ходим,къде ходим и все при кратките базови тренировки се връщаме!

  1. Здрасти, само последната.
   Първата серия за общо загряване на мускула,с по - вече повторения. Втората вработваща - близка до работната, и третата серия вече е работна - до отказ.

    1. Изкарай 3 седмици, ако видиш че се чувстваш добре, имаш резултати от сила и покачване на тегло, продължавай. Няма точно определено време. Щом ти дава нужното от което се нуждаеш, продължаваш. Може да изкараш дълго време с една програма щом ти дава резултати.

     1. Уф, те върпосите напират от само себе си...Как да повишавам тежестта в последната серия? Да допуснем, че правя лег 12х50, 8х80, 6х100...следващата седмица трябва ли да повишавам тежестта в последната серия, или да продължа до достигане на 8-10 повторения и едва тогава?
      И когато съм на 6х110, трябва ли и предните серии
      да бъдат леко повишени, например 12х60, 8х100 и т.н. или не е
      желателно?

     2. Здрасти Павка. Хубаво е да стигнеш 8-10 повторения както си писал, и тогава да прибавиш нова тежест. Ще ти кажа защо! Защото вече ще си напълно сигурен че си увеличил своята сила, и е време да прибавиш нова тежест към щангата. Това е по плавния и безопасен начин към прогрес. Но има и друг начин. Нека първата ти загряваща серия да се покачва като тежест във времето.Така и втората вработваща серия ще бъде с по-голяма тежест.Подразбира се. И вече може да си сигурен че третата серия-работната, ще е с по-вече тежест от предният път когато си я вдигал. Пример: Когато си готов 1-ва загряваща серия да е 60-70 кг. следващата да е 85-90 и минаваш на работна от 105-110.Така подготвителните ти серии стават близки до роботната серия, и тежестта дори в някой случай ти се струва добра, или дори лека.
      При мен е така, колкото загряващата ми серия като тежест, е близо до работната,толкова по добре. Първо правя една серия с 80-85 кг. и минавам на 100 кг директно.Ако реша после слагам още тежести и така.Всичко това което ти пиша е от личен опит , така че не е теория измислена от някой. На лежанка съм вдигал до 150 кг. в 1-ца, но аз не съм силач и не тренирам на вдигам големи тежести. Но мисля че 150 кг. си е добра тежест. 🙂 Питай ако има нещо, нали за това сме тука да споделяме опит. Нямаше да вдигна 150 кила ако не съм ползвал тези методи на тренировка. Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс