Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Бърз удар в БИЦЕПСА!

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 20 окт. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж в нашия сайт е ставало дума, за натоварването на един мускул не е необходимо кой знае колко.

Винаги съм бил привърженик на максимата, че не обема, а качеството е най-важно за крайния резултат. Както казва Дориан Йейтс, ако може да забиеш пирон с един удар, защо да продължаваш да биеш с чука по дървото 🙂 Разбира се той го казва за броя на сериите, но спокойно може да се визира и броя на упражненията.

И тук ще ви предложа един жесток удар в бицепса. Необходимо е само едно упражнение - сгъване с щанга! Това упражнение с неговите разновидности е напълно достатъчно да натовари и стимулира цялостно бицепсите.

Как да го направим?

Независимо дали тренираме гърди и бицепс, ръцете заедно или цялото тяло, загрейте добре бицепса и вземете една щанга. С една-две серии стигнете до най-голямата си работна тежест и започваме:

  • 2 х 6-8 - хват на ширина на раменете
  • 2 х 8-10 - намаляваме леко тежеста и променяме хвата на тесен - ръцете 5-10 см една от друга
  • 2 х 10-12 - намаляваме още малко тежеста и хващаме в надхват с раменнен хват

Структурирани сериите по този начин натоварват абсолютно всичко необходимо бицепса да подскочи. Въпреки, че упражнението е само едно, то сериите са цели шест, които вкарват различно натоварване и дълбаят на дълбоко.

Това е! Не е малко по-вярвайте! Ако опитате и направите всички шест серии стриктно и концентрирано ще усетите такава умора, че все едно сте правили 4-5 упражнения.И това не е всичко, ще получите такова напомпване, че няма да може да си сгънете ръката, за да се почешете зад ухото 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо,... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече

1 коментара

  1. Интересна статия. Много подходяща за домашни условия тренировка, когато разполагаш само с 1 лост с тежести и нищо друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар