тренирай

Как да накараме тялото си да гори мазнини

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 13 авг. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Едно от най-честите желания на трениращите е освен да имат големи мускули, то те да бъдат и чисти. Все пак друго си е да покажеш някоя друга плочка или просто като сгънеш ръката да се вижда изпъкналия бицепс. Казвам последното тъй като съм се на гледал на "големи ръки", при които няма значение дали са сгънати или разгънати. Гледката е една и съща!

Сега си представете едно блато, застояла вода пълна с боклуци, жаби и какво ли не. Виждате ли дъното? Не! Ок, да погледнем един планински поток, водата не спира да препуска, тя е чиста и дъното кристално ясно. Какво означава това?

мазнини

Това приятели е съпоставка с нашия метаболизъм. Когато не сме активни, храним се лошо и преяждаме метаболизмът  ни е като блато, и тялото ни изглежда лошо! И обратното, спортуваме ли, храним се здравословно с качествени храни, то вече имаме бистрия планиски поток и тяло с добре видими мускули!

Как да направим нашия метаболизъм бърз и да го накараме да гори мазнини

1.Хранете се често и на малки порции.

2.Винаги закусвайте

3.Яжте храни богати на фибри

4.Тренирайте цялото тяло в един ден

5.Приемайте много течности

Защо да тренираме цялото тяло в една тренировка. Едно трябва да е ясно на всеки. В тялото ни има над 600 мускула, които са конструирани така, че да работят заедно. Дори едно елементарно ходене ангажира толкова много мускули, че не може да си представите.

Тренирането на цялото тяло с упражнения, които натоварват цели мускулни зони, ни кара да изразходваме много повече енергия, а когато сме на калориен дефицит, това изначава и по-вече изгорени мазнини.

Освен всичко това, в редица изследвания е доказано, че този тип тренировка, повижава метаболизмът ни за няколко дни напред. Наистина нямам нищо против да се тренира гърди и бицепс в понеделник например, но за обикновените трениращи тренировка за цялото тяло или половината от него в една тренировка е много, много по-добър вариант.

За финал, ако искате изчистено тяло, то направете така, че вашия метаболизъм да стане по-бърз с идеите изброени по-горе. Всичко това в съчетание с калориен дефицит ще намали излишните мазнини и ще "превърне мътната вода в бистър поток".

Вижте една програма за ГЛАДИАТОРСКО ТЯЛО!

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Имате ли тренировъчен дневник? Записахте ли си какво правихте в залата днес? А с какво се хранихте? Въпроси, на които знам отговора! От разговора ми... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Често има питания относно размерите, към които да се стреми един трениращ. Всеки, които се захване с промяна на тялото си... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В предишната статия видяхме пет основателни причини да тренираме цялото тяло в една тренировка, а сега ще разберем как да го... Прочети повече

2 коментара

 1. Здравейте,
  Тренирам по сходен начин, но упражненията, които правя са по едно за мускулна група, а именно
  Напади
  Тяга
  Раменни преси/Арнолд преди
  Гребане
  Лицеви опори
  Обръщане пред гърди
  Френски преси прав
  Сгъване
  Повдигане на раменете
  Изправяне на пръсти
  За почивка правя коремни преси 3 вида за около 1,5 минути
  Правя един кръг с 6кг гири за загрявка
  После 3 работни с по 10кг
  И накрая пак 1 с 6 кг

  Тренирам така от скоро, след доста време извън залата. В началото е много натоварващо за сърцето и правех повече почивки, но сега една такава тренировка ми отнема 20-25мин с почивките и накрая трудно дишаш. Лично за мен като човек гонещ 40 и с малко дете, като натоварване и време, което отделям е супер!

 2. Какво ви е мненеито за периодично гладуване? Гледам в ютуб доста доволни има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.