тренирай

Хайде на омлета - 2 част

7 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 03 юли 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видите една рецепта на нашия приятел Кристиян Кацаров 🙂

Кристиян:

За омлета нужните продукти са гъвкави, тъй като буквално може да се използва почти всичко от хладилника което пада в категорията на зеленчуците. Ето и продуктите които използвах аз за направата на този омлет: 

  • 3 Яйца
  • 1/2 Чушка
  • 3 средно големи гъби
  • 1 малка глава лук
  • Кашкавал
  • 2 с.л. масло
  • Сол

За желаещите да увеличат протеина още повече, могат да добавят шунка, даже и нарязани малки хапки от пил. пържола или друг вид месо. 

Начин на приготвяне

Нагрява се котлона на висока температура и се слага маслото. Нарязват се лукът, гъбите и чушката, изчаква се да се разтопи маслото и се слагат да се изпържат докато гъбите и лука позлатеят обилно. Трите яйца се разбиват в плътна смес, намаляме температурата на котлона (средна) и слагаме яйцата. След това поръсваме с кашкавал и слагаме малко сол. На средна температура изчакваме докато омлета е готов и го слагаме в чинията като обръщаме едната страна. 

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Щом сте тук в нашият сайт и четете тази статия, значи тренирате. Това предполага, че се интересувате и здравословно хранене, а... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Почти всеки трениращ във фитнес залата знае, кое е Джон Сина. Знае, че е сред най-известните кечисти в света, знае и... Прочети повече
Биг Рами е сред най-масивните културисти днес. Той успява да изкара на сцената физика от над 130 кг, с която печели редица титли, сред които... Прочети повече

7 коментара

  1. Вариант с варене, вместо пържене. Нарязана на ситно шунка, малко кашкавал/сирене по желание, както и подправки, заедно с яйцата изсипвате в плик за сандвичи (с "цип"), намачквате плика, колкото да се поразбият жълтъците и сместа да се хомогенизира и пускате за около 4-5 минути във вряща вода в малка тенджера. Спестявате всякакъв вид мазнина необходима за пържене.

  2. А за тези, които искат да чистят мазнини? По добре да не използват масло?

    1. Може да намалиш от 2 на 1/2 лъжици масло, но разлика огромна в чистенето няма да видиш според мен, освен ако не закусваш точно тази рецепта и искаш да подобриш конкретно чистенето 🙂

      1. Здрасти Иво, ако си в калориен дефицит и с ограничени въглехидрати маслото не е голям проблем.

  3. Идеална и сравнително икономична рецепта за тези които искат да набавят качествена маса 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.