казеин

Една програма от Светльо Николов

14 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 03 юни 16 от Александър Георгиев
Здравейте приятели на ТРЕНИРАЙ БГ!
Ето едно мое предложение, което използвам напоследък, и което е един интересен  начин за разнообразяване на тренировките.
Добавяме при тренировките с тежести, тренировка с ЛАСТИК!
Да започваме. Между всяко упражнение почивката е 15-20 сек. Между кръговете 2-3 мин. Всеки кръг е  3-4 минути. Самата тренировка е 3 кръга.
Напомпването и паренето в мускулите ще бъде яко ,така че се пригответе! 🙂 През седмицата тренирахме тялото с тежести с тази програма:
1.Понеделник:
 Крака
2.Вторник:
Гърди,рамо,трицепс
3.Четвъртък:
Гръб,бицепс
4.Петък:
Тренировка с ластик за цялото тяло! Различна от предните дни.
С тежестите тренираме всеки мускул един път седмично,но като прибавим четвъртата тренировка с ластик, вече имаме по две тренировки за всеки мускул. Това е един "хитър" вариант който може да използваме за тренировка на мускулите два пъти седмично. Така ще дадем "лека" почивка на тялото, да си почине от базовите упражнения и да си възстанови нервната система. Но...не се заблуждавайте,тренировката с ластик също е доста "изцепваща," която ще ви даде добър тонус и добро напомпване.ТЯ няма да бъде по-лека.
Успех приятели.
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Много от нас тренират в свободното си време, като трудно балансират между работа, семейство и куп ангажименти. Но в крайна сметка... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В продължение на години поддържам имейл комуникация с много от читателите на сайта. Повечето задават въпроси свързани със съставянето на стабилна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам да ви предложа една програма с приоритет за развитие на ръцете (те са ми слабост, предполагам и на много от... Прочети повече

14 коментара

  1. Здравей Светльо, искам да те попитам откъде може да си закупим ластик като този който използваш ти на снимкатата? Колко струва приблизително? Тренировката която си описал изглежда много добре, поради отидох до един фитнес магазин да проверя за подобен ластик, но предлаганите там са доста по-къси като дължина и незнам дали ще са подходящи за тази цел.
    P.S.
    Гледах твое видео във facebook на тренировка с ластик, изглеждаше много 🙂

    1. Здрасти Ачо.
      Ластика е закупен от eBay , към 8$ беше. В Продавалник има, гледам 60 лв. в тежкият вариант за тренировка. Няма да ти свърши работа. Оранжев цвят.Отговаря за упражняване на сила за 104 кг. Аз използвах в клипа лек до среден вариант откъм сила, зеления цвят.Отговаря на 20 кг. Всеки цвят отговаря на определени килограми.Последният отговаря на 136 кг. За силачи. Категорията на ластиците е около 9 степени. Мисля че колкото по твърд е ластика и труден за трениране това ще има значение за цената.
      Но целта оправдава средствата,нали. Клипа го направих по един забавен начин, нали тр. и да се забавляваме, като в същото време помпането си беше яко. Весел ли изглеждах ? 🙂 Можеш да направиш с ластик доста сериозна тренировка. До теб трябва да има само 2-3 вида ластици и да използваш всеки в зависимост от упражнението по трудност. А може да ползваш само 1-ин и пак да се нацепиш.Ти избираш.

      1. Мерси много за информацията. Клипа беше супер як направо ми повдигна настроението, напълно съм съгласен с теб трябва да се забавляваме и да се гледа по-леко на нещата 🙂

  2. Светльо, кажи колко е чистото време за упражненията, писал си 3-4 мин. на кръг, ама ако имаш 15-20 сек. докато се нагласиш за следващото остава чисто време около 2.40-3.00мин. Искам да знам да си правя моя лична сметка, като се хващам на басове.:)))))))))

    1. :)))))) За басовете не знам. Аз не губя време между упражненията защото съм свикнал да боравя с ластика.От едното директно минавам на другото като много бързо завъртам китките и захващам ластика с подходящият хват за следващото упр.

      1. В една трен. засякох време и видях това което съм написал за времетраене. Чак толкова не е от значение.Времето ти може да варира. Леко не ме интересува да ти кажа. Когато нацепя тялото в единия кръг разбирам че е време за почивка.

        1. За времето те питах, защото ако потта капе от теб, само докато се избършеш минават десетина секунди, а чистото време не е лошо да си го засичаш, за да си знаеш силовата издръжливост, ей тъй за твоя информация. Лично мнение. Пробвай да си засечеш чистото време само за упражнения и ако си в настроение пиши. Аз съм стигал до 12-14мин., ама на 8-9-10 мин. си бая "нацепен". Нали на всеки му се иска да постигне нещо и да пита някой приятел при него как е....

          1. Ясно, но нямам нужда от такива засичания.Правя тренировката в това време за което съм писал,но времето може да варира. Важното е че когато се почувствам нацепен, разбирам че единият кръг вече е приключил.Не забивам толкова. Тя тази тренировка ми е за разнообразен вариант,да засиля метаболизма с интензивните упражнения и да усетя парене и горене във вс. мускули, както и да засиля цялото кръвообращение. После цял ден се чувствам напомпан.Едно хубаво чувство. )

  3. Атанас задължително лекар и снимка ако питаш мен също. Може и обикновен плексид да си направил от неправилна техника и тренировка а може и шийна херния на 1-ви и 2-прешлен често срещано при спортисти отново от претрениране и неправилна техника. При всички случаи ще имаш нужда от поне месец почивка ако искаш да продължиш с тренировките. Започни прием на B-комплекс но хубав нещо на Optimum или Миогама както и магнезий в комбинация с електролити ако е обикновена невралгия ще се повлияе веднага
    Поздрави!

  4. Здрaвейте г-н Георгиев имам нещо като въпрос и дитектно споделям тук с вас... Изпробвах една тренировка за ръце с общо 8 серии и бавни повторения 4 - 2 - 4 за 3 упражнения в тренировката... преди това не см правил почивка от други тренировки реших да изпробвам само техниката и се получи, нещо почти очаквано от мен ,но търся причини защо не минава... една болка точно горе във вратът от задната страна на главата(някъде в малкия мозък може би нз точно). Помислих че 2 дни без тренировки ще са достатъчни за почивка понеже тренирах в петък и понеделник пак ...,но в понеделник без явни симптоми на умора отивам да тренирам и след 1вата работна серия на пейка с дъмбел за гърди болката се изостря отново ,след минута и половина почивка опитвам пак серия и тя пак започва .. чувството е кофти и не ме оставя да бъда максимално концентриран дори не мисля за нищо и се опитвам поне да гледам , да не припадам докато е тази болка (това са си тренировки който правя от 1 година не са никак сложни и с нормална амплитуда на повторения , всичко)... Положението е кофти ще почивам сега известно време няма проблем ,но се замислих дали това е тежкото натоварване ,което нервната система на тялото ни поема от такива по изометрични изпълнения на упражненията и от тези опасни болки ли трябва да се почива седмица или две докато не си напълно готов за нова тренировка... Очаквам мнението на по разбиращите тук имате ли обяснение или да се консултирам и с лекар... вупреки че те нашите лекари като им кажеш какви са причините според теб и симптомите и гледат като телета. Благодаря!!!

    1. Здравей Атанас, при всички положения ти трябва консултация с лекар, най-добре при двама различни, за да имаш второ мнение. Гледай едния да е спортен лекар или такъв, който тренира. Почивката, няма да ти е излишна. Може и да отшуми с времето, но може и да е сигнал за съвсем различен и по-сериозен проблем, така че задължително се консултирай с лекар.

      1. Ще потърся такъв лекар ,а аз с почивката см започнал от няколко дни ,ще видим .. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка