понеделник , 19 февруари 2018
Начало » Упражнения » Стегни корема с ПЛАНК
Стегни корема с ПЛАНК

Стегни корема с ПЛАНК

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Правенето на красив и стегнат корем не никак лесна работа. Проблема е, че трябва да се работи в две направления. Едното е намаляването на излишните мазнини, а второто е стягането на наличната мускулатура.

Кое е по-важно от двете? За мен първото, тъй като може вече да имате стегнат корем, но това да не може да се види от слоя мазнина, която го покрива. Така,че приятели коремна преса се прави в кухнята 🙂

Въпреки това, второто направление, никак не е за пренебрегване и днес ще видим едно упражнение, което е уникално за целта. Ако не сте правили планк, то крайно време е да опитате. Това е упражнение е сериозно предизвикателство за издръжливост и търпимост към болка. Повярвайте!

Как се прави? Вижте добре картинката. Позицията е подобна на тази за лицеви опори с тази разлика, че сте сгънали ръцете и се подпирате на цялата им долна част. Тялото е иделно изпънато. От тази позиция започва всичко. Идеята е да издържите колкото се може повече. Трябва да стиснете зъби и да държите, колкото и да боли.

Идеята е да почнете с малко време например 30 секунди и постепенно да увеличавате до 2,3 дори 5 минути. Е, 5 минути са доста и ще минат мнооого дълго 🙂

Ето и кои мускули участват:

– Прав коремен мускул

– Коси коремни мускули

– Кръст

– Предна част на рамената

– Трицепси

– Бедра

Като натоварването по сила върви в посочения ред. Спокойно може да вкарате това упражнение в края на тренировката си, което е напълно достатъчно за обработка на коремната преса.

Опитай !!!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на стотици хора в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече няколко години е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава и тук ще намерите необходимите знания за тази цел!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*