събота , 24 август 2019
Начало » Тренировъчни принципи » Колко трябва да продължи една тренировка
Колко трябва да продължи една тренировка

Колко трябва да продължи една тренировка

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Колко време трябва да продължи една тренировка? Коя е правилната продължителност? Някой знае ли?

Ако питаме Арнолд Шварценегер два часа е нормално, Майк Менцер пък казва всичко над 30 минути е прекалено. От друга страна Дориан Йейц препоръчва 45 до 60 минути. Май настана тотално объркване. Всъщност кой е прав?

Всички! Няма прав, няма крив! Една тренировка трябва да трае точно толкова, колкото е необходимо да си свършим качествено работата в залата. Тук обаче идваме до един много интересен момент – програмата. Тя трябва да се подредена така, че да натовари тялото или частите от него, които тренираме така, че да ги стимулира за нов разтеж и за това както вече се знае не трябват много упражнения.

ВСИЧКО! За правилните тренировки, за точните упражнения, за методите на качване, за правилното хранене и най-важното ТОВА Е СЪОБРАЗЕНО С НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ТРЕНИРАЩИ!!!

Програмата на един обикновен трениращ изградена от 5 – 6 базови упражнения за тренировка с всичките му загряващи и работни серии, почивки между сериите, почивки между упражненията, товарене и разтоварване на щангата би отнела по мои наблюдения не повече от час. Но това не е закон, ако ви трябват 45 минути или пък час и петнадесет минути или дори час и половина ОК! Важен е не часовника, важна е тренировката!

Какво ще стане ако спазваме точни критерии? Например слушаме Менцер и тренираме не повече от 30 минути! Ако не сме достатъчно опитни и ни трябват повече серии от препоръчваната в Хеви Дюти – една, за да натоварим добре мускула – тогава какво правим? Какво да правим, да си тръгваме след 30-тата минута и да си оставим работата недовършена или?

Ами ако минем на другата крайност – Арнолд казва 2 часа, ОК ама ние сме се натоварили добре за един час, какво правим през следващия, още упражнения още серии и ?  Накрая едно хубаво претрениране и нищо повече.

Идеята на тази статия е да ви накара да не робувате на догми. Ако системата Хеви Дюти работи за вас и постигате резултати с 30 минутни тренировки чудесно това е вашия начин. Ако дву часовите или дори три часови тренировки ви носят резултат ОК, вие сте на прав път. Но моля ви не тренирайте по часовник. Водещето не е часа, времето или минутите, а работата която да се свърши, а тя трябва да е качествена независимо от часовника на стената!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*