тренирай

Колко трябва да продължи една тренировка

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 08 фев. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Колко време трябва да продължи една тренировка? Коя е правилната продължителност? Някой знае ли?

Ако питаме Арнолд Шварценегер два часа е нормално, Майк Менцер пък казва всичко над 30 минути е прекалено. От друга страна Дориан Йейц препоръчва 45 до 60 минути. Май настана тотално объркване. Всъщност кой е прав?

Всички! Няма прав, няма крив! Една тренировка трябва да трае точно толкова, колкото е необходимо да си свършим качествено работата в залата. Тук обаче идваме до един много интересен момент - програмата. Тя трябва да се подредена така, че да натовари тялото или частите от него, които тренираме така, че да ги стимулира за нов разтеж и за това както вече се знае не трябват много упражнения.

ВСИЧКО! За правилните тренировки, за точните упражнения, за методите на качване, за правилното хранене и най-важното ТОВА Е СЪОБРАЗЕНО С НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ТРЕНИРАЩИ!!!

Програмата на един обикновен трениращ изградена от 5 - 6 базови упражнения за тренировка с всичките му загряващи и работни серии, почивки между сериите, почивки между упражненията, товарене и разтоварване на щангата би отнела по мои наблюдения не повече от час. Но това не е закон, ако ви трябват 45 минути или пък час и петнадесет минути или дори час и половина ОК! Важен е не часовника, важна е тренировката!

Какво ще стане ако спазваме точни критерии? Например слушаме Менцер и тренираме не повече от 30 минути! Ако не сме достатъчно опитни и ни трябват повече серии от препоръчваната в Хеви Дюти - една, за да натоварим добре мускула - тогава какво правим? Какво да правим, да си тръгваме след 30-тата минута и да си оставим работата недовършена или?

Ами ако минем на другата крайност - Арнолд казва 2 часа, ОК ама ние сме се натоварили добре за един час, какво правим през следващия, още упражнения още серии и ?  Накрая едно хубаво претрениране и нищо повече.

Идеята на тази статия е да ви накара да не робувате на догми. Ако системата Хеви Дюти работи за вас и постигате резултати с 30 минутни тренировки чудесно това е вашия начин. Ако дву часовите или дори три часови тренировки ви носят резултат ОК, вие сте на прав път. Но моля ви не тренирайте по часовник. Водещето не е часа, времето или минутите, а работата която да се свърши, а тя трябва да е качествена независимо от часовника на стената!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още