вторник , 22 юни 2021
Начало » Бодибилдинг пионери » Тренировката на Рег Парк за Мистър Вселена 1951
Тренировката на Рег Парк за Мистър Вселена 1951

Тренировката на Рег Парк за Мистър Вселена 1951

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Рег Парк е една от легендите на бодибилдинга, която завинаги остава в историята. Голям и мощен културист, които стъпва на върха едва 23 годишен, когато печели Мистър Вселена през 1951 година.

Мистър Вселена е най-голямото бодибилдинг състезание в света, преди Мистър Олимпия и шампиона напрактика е най-добрия културист в света. Този успех Парк повтаря и през 1958 година, както и през 1965 когато е на 37 години.

Вярвате или не за първата си сериозна титла Рег Парк тренира „само“ три пъти седмично цялото тяло или както казват спецовете у нас „кръгова“ 🙂 Не искам  да провокирам никой, но с този начин на мислене пропускаме някои важни неща, които определено работят. Но както казват мъдрите хора „човек вижда толкова, колкото знае“.

Може би искате да знаете как се храни Рег Парк!

Днес ще видите една типична програма за 50-те години на миналия век и колкото да изглежда старомодна или за начинаещи (пак според нашите спецове) е направила един човек шампион, а хиляди други големи и силни, което е по-важно за нас.

Понеделник – Сряда – Петък

1. Пълен клек – 5х10

2. Повдигане от лег – 5х10

3. Кофички с тежести- 5х10

4. Сгъване с щанга – 5х10

5. Френско разгъване прав – 5х10

6. Набиране с тежести – 5х10

7. Магарешко повдигане за прасци – 5х макс

8. Коремни преси – 5х макс

Рег Парк е тренирал доста здраво и със сериозни тежести. Колкото и невероятно да звучи днес, това е типичния начин по който билдерите през 50-те са развивали телата си. Семпло, просто и очевидно ефективно!

Мистър Вселена 1951 година
Мистър Вселена 1951 година

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

4 коментара

 1. На 46г съм, тренирам по подобна програма и съм доволен от себе си. Тренировката ми е следната. Тренировка А лежанка, гребане, военна преса, набирания в подхват кофички между две таборетки, български клек и изправяне на пръсти на един крак, коремни преси. Тренировка Б лежанка под наклон, набирания в надхват, вертолет, френско от лег, сгъване за бицепс с дъмбели като се въртят китките, мъртва тяга с дъмбели 25 кг, изправяне за прасци и коремни преси. Тренировките се вартят.

 2. Костадин

  Това направо си е моята тренировка , коята ще започна след 2 седмичната ми почивка . 3 пъти в седмицата и 5х10 ми се струва супер

 3. Светльо

  „Семпло, просто и очевидно ефективно“!
  Това е!

 4. Станимир

  Здрава тренировка 5 по 10 това е убиствено и то цялото тяло от личен знам , че по 3 серий за цялото тяло е размазващо пък 5.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*