четвъртък , 28 май 2020
Начало » Упражнения » Арнолд сгъване
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Арнолд сгъване

Арнолд сгъване

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Върви ли бицепса? Предполагам, че 99% от отговорите ще са “ а бе има какво още да се желае“ 🙂 Ако и при вас е така, ето и днешното предложение.

Арнолд сгъване! В ерата на старата школа, в последствие и „златните години“ на бодибилдинга по времето на Шварценегер, нищо не се е правило просто ей така и защото някой, каза, написал и т.н.  „Старите момчета“ по това време са използвали главите си много усилено и постоянно са търсели начини как да подобрят тренировките си. Експериментирали са постоянно и най-популярния метод е бил този на пробата и грешката.

Точно по този начин са открити много ефективни упражнения и едно от тях е Арнолд сгъването. Тренирайки бицепсите си Арнолд е забелязал, че известна част от натоварването се губи, тъй като волно или неволно лактите се движат напред и назад. Това може и да не е болка за умиране, но когато искаш да си перфектен, то трябва да правиш и по този начин нещата.

 

Арнолд сгъване с щанга

Арнолд сгъване с щанга

От тази ситуация Арнолд излиза с една обикновена дъска, която слага зад лактите си, подпряна малко под гърдите. В последствие този „уред“ се усъвършенства и се появяват помощните каишки, дъската се извива около тялото и мястото за лактите е много по-удобно.

Каква е целта на всичко това? Тази „дъскичка“ фиксира лактите и не им дава да се движат, така щем нещем вдигаме щангата само и единствено със силата на бицепсите.

От личен опит знам, че това е малко неудобно, и тежестите са по-малки, но както сме казвали не веднъж, мускула не вижда, не може да брои, а само усеща. Когато усети, че му е тежко, тогава нещата си идват по местата.

Упражнението може да се прави с щанга или дъмбели по избор. Може да е първо или второ упражнение, но е хубаво да се опита. Основния проблем може да е, че този уред едва ли се намира във всяка зала, но все още се намират „старомодни“ такива в които човек да си направи една истинска тренировка!

Арнолд сгъване с дъмбели

Арнолд сгъване с дъмбели

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Дидо К.

    Здравейте, преди около 25 години, когато започнах да ходя във фитнес зали ги имаше тези „дъскички“. Помня, че я ползвах когато правех трицепс 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*