тренирай

Арнолд сгъване

3 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 11 ян. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Върви ли бицепса? Предполагам, че 99% от отговорите ще са " а бе има какво още да се желае" 🙂 Ако и при вас е така, ето и днешното предложение.

Арнолд сгъване! В ерата на старата школа, в последствие и "златните години" на бодибилдинга по времето на Шварценегер, нищо не се е правило просто ей така и защото някой, каза, написал и т.н.  "Старите момчета" по това време са използвали главите си много усилено и постоянно са търсели начини как да подобрят тренировките си. Експериментирали са постоянно и най-популярния метод е бил този на пробата и грешката.

Точно по този начин са открити много ефективни упражнения и едно от тях е Арнолд сгъването. Тренирайки бицепсите си Арнолд е забелязал, че известна част от натоварването се губи, тъй като волно или неволно лактите се движат напред и назад. Това може и да не е болка за умиране, но когато искаш да си перфектен, то трябва да правиш и по този начин нещата.

 

Арнолд сгъване с щанга

Арнолд сгъване с щанга

От тази ситуация Арнолд излиза с една обикновена дъска, която слага зад лактите си, подпряна малко под гърдите. В последствие този "уред" се усъвършенства и се появяват помощните каишки, дъската се извива около тялото и мястото за лактите е много по-удобно.

Каква е целта на всичко това? Тази "дъскичка" фиксира лактите и не им дава да се движат, така щем нещем вдигаме щангата само и единствено със силата на бицепсите.

От личен опит знам, че това е малко неудобно, и тежестите са по-малки, но както сме казвали не веднъж, мускула не вижда, не може да брои, а само усеща. Когато усети, че му е тежко, тогава нещата си идват по местата.

Упражнението може да се прави с щанга или дъмбели по избор. Може да е първо или второ упражнение, но е хубаво да се опита. Основния проблем може да е, че този уред едва ли се намира във всяка зала, но все още се намират "старомодни" такива в които човек да си направи една истинска тренировка!

Арнолд сгъване с дъмбели

Арнолд сгъване с дъмбели

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес искам да ви представя едно уникално упражнение за рамене, а именно Z-преса. То е малко популярно у нас и едва... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече

3 коментара

  1. Здравейте, преди около 25 години, когато започнах да ходя във фитнес зали ги имаше тези "дъскички". Помня, че я ползвах когато правех трицепс 🙂

    1. Трицепс ли?Как по точно,или кое по точно упражнение може да се изпълнява с тази дъска за за трицепс?.

      1. По същия начин както прави бицепс и му задържа ръцете да не мърдат назад така и като правиш трицепс на уред ще ти задържа ръцете да са в неподвижно състояние( да не мърдат от страни на тялото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс