петък , 23 август 2019
Начало » Упражнения » Арнолд сгъване
Арнолд сгъване

Арнолд сгъване

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Върви ли бицепса? Предполагам, че 99% от отговорите ще са “ а бе има какво още да се желае“ 🙂 Ако и при вас е така, ето и днешното предложение.

Арнолд сгъване! В ерата на старата школа, в последствие и „златните години“ на бодибилдинга по времето на Шварценегер, нищо не се е правило просто ей така и защото някой, каза, написал и т.н.  „Старите момчета“ по това време са използвали главите си много усилено и постоянно са търсели начини как да подобрят тренировките си. Експериментирали са постоянно и най-популярния метод е бил този на пробата и грешката.

Точно по този начин са открити много ефективни упражнения и едно от тях е Арнолд сгъването. Тренирайки бицепсите си Арнолд е забелязал, че известна част от натоварването се губи, тъй като волно или неволно лактите се движат напред и назад. Това може и да не е болка за умиране, но когато искаш да си перфектен, то трябва да правиш и по този начин нещата.

 

Арнолд сгъване с щанга

Арнолд сгъване с щанга

От тази ситуация Арнолд излиза с една обикновена дъска, която слага зад лактите си, подпряна малко под гърдите. В последствие този „уред“ се усъвършенства и се появяват помощните каишки, дъската се извива около тялото и мястото за лактите е много по-удобно.

Каква е целта на всичко това? Тази „дъскичка“ фиксира лактите и не им дава да се движат, така щем нещем вдигаме щангата само и единствено със силата на бицепсите.

От личен опит знам, че това е малко неудобно, и тежестите са по-малки, но както сме казвали не веднъж, мускула не вижда, не може да брои, а само усеща. Когато усети, че му е тежко, тогава нещата си идват по местата.

Упражнението може да се прави с щанга или дъмбели по избор. Може да е първо или второ упражнение, но е хубаво да се опита. Основния проблем може да е, че този уред едва ли се намира във всяка зала, но все още се намират „старомодни“ такива в които човек да си направи една истинска тренировка!

Арнолд сгъване с дъмбели

Арнолд сгъване с дъмбели

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*